Mattie & Wietze presenteren elke week het nieuwe tv-programma Soundcheckers op KPN Presenteert. In deze muziekshow ontdekken ze samen met Tess Milne en Saar Koningsberger de wereld achter de muziek en artiesten.

Meer fragmenten of wekelijks het laatste programma gratis terugkijken? Check KPN.com/soundcheckers.

Jake Reese - 'Gold'... (afl. 20)

De nieuwste aflevering van Soundcheckers staat in het teken van Jake Reese, dus was er ook muziek! Meer Jake Reese check je in de nieuwste aflevering!

Wietze prankt Pokémon GO-spelers... (afl. 20)

Pokémon GO-spelers zijn heldhaftig met een telefoon in de hand, maar hoe reageren ze als ze een échte Pikachu tegen het lijf lopen? Kijk hier wat er nog meer gebeurde in de nieuwste Soundcheckers!

Blasterjaxx met een nieuwe sound... (afl. 19)

In Soundcheckers een speciale ode voor Blasterjaxx, het nummer 'Faith' krijgt een nieuw jasje. Meer Blasterjaxx check je in de nieuwste aflevering!

De Kraaien & Alice Maywood - 'Rio' (Goud Remix)... (afl. 19)

Speciaal voor de Olympische Spelen hebben Alice Maywood en De Kraaien de armen ineen geslagen. Hoe deze bijzondere samenwerking tot stand is gekomen check je in de nieuwste aflevering!


Marieke op zoek naar Hennie... (afl. 18)

Daar gaat Q-dj Marieke weer, deze keer op weg om een verjaardagsvideo in elkaar te zetten! Hoe dit afloopt check je in de nieuwste aflevering!

Kinderkoor doet 'Year Of Summer'... (afl. 18)

Van keiharde hardstyle naar zoete kinderstemmetjes, check deze make-over van 'Year Of Summer'! Oja, Niels ging zelf ook nog even zingen, maar dat check je in de nieuwste aflevering!

Mr. Probz - 'Another You'... (afl. 17)

Een nieuwe editie van the Qube NL, deze keer met Mr. Probz! Natuurlijk deed hij zijn hit 'Another You', maar er was meer... Check de hele Qube met Mr. Probz hier!

Regel een dance battle op Ibiza... (afl. 17)

Wanneer Oliver Heldens het teken geeft moet je zorgen voor een toffe dance battle tijdens zijn show op Ibiza. Benieuwd hoe Oliver achteraf reageert? Dat check je in de hele aflevering!

Mattie interviewt Mr. Probz met 100 km/u... (afl. 17)

Mr. Probz heeft even zijn snelste interview OOIT! Maar er was ook muziek in de nieuwste aflevering van Soundcheckers. The Qube NL met Mr. Probz check je hier.

Wietze & Marieke maken een remake van 'Thriller'.... (afl. 16)

Het is één van de meest iconische videoclips ooit... 'Thriller' van Michael Jackson. Wietze en Marieke maakten hun versie van de clip, inclusief een special guest. Bekijk de volledige aflevering hier.

The making-of van de 'Thriller' videoclip... (afl. 16)

Hoe kregen Wietze en Marieke het voor elkaar om een remake te maken van de 'Thriller' clip? Een kijkje achter de schermen! Bekijk de volledige aflevering hier.

Gers Pardoel doet zijn nieuwe single... (afl. 16)

Gers Pardoel is te gast bij Soundcheckers en laat live zijn nieuwste single 'Als Jij Langsloopt' horen. Bekijk de volledige aflevering hier.


DJ Hardwell wordt in de watten gelegd... (afl. 15)

Saar krijgt een te gekke opdracht van Mattie & Wietze en wordt crewmember tijdens het openingsfeest van DJ Hardwell op Ibiza! Bekijk de volledige challenge hier.

Hardwell neemt z'n oma mee... (afl. 15)

Het feestseizoen op Ibiza gaat van start en Hardwell doet z'n openingsshow. Saar interviewt hem onderweg naar Ushuaïa. Bekijk de volledige challenge van Saar hier.

Hoe goed kennen de zussen elkaar...? (afl. 15)

De drie zussen van O'G3NE zijn te gast in Souncheckers en Tess en Wietze doen een testje: hoe goed kennen ze elkaar? Check de volledige Sister Fact hier.

Zwingen met O'G3NE die 'Sing' zingt... (afl. 15)

De meiden van O'G3NE waren tijdens de Top 500 van het Foute Uur nog iedere dag bij Q en nu zijn ze bij Soundcheckers met opnieuw een te gek optreden. Ze deden Ed Sheerans 'Sing', check de video hieronder. Bekijk ook 'Clown' in Soundcheckers!

Geïmproviseerde jamsessie met Marieke... (afl. 14)

Een stapel bekertjes... Een paar schoenen en een random koffer. Q-dj Marieke flanst even een danssessie in elkaar! Meer? Dat check je hier!

Nothing But Thieves - 'Wake Up Call'... (afl. 14)

De nieuwste aflevering van Soundcheckers is nog steeds op Pinkpop, zo zie je hier het optreden van Nothing But Thieves. Meer? Dat check je hier!

Een weekje op stap met Handsome Poets... (afl. 13)

In Follow The Music neemt een artiest of band je een week lang mee achter de schermen. Deze week was het de beurt aan Handsome Poets! Meer Soundcheckers? Dat check je hier!

Major Lazer aangevallen door papegaai... (afl. 12)

Iets met allemaal opblaasbeesten en het podium van Pinkpop! Meer van de missie en meer Pinkpop? Check hier de nieuwste aflevering van Soundcheckers!

Opblaasbende op Pinkpop... (afl. 12)

Saar en Q-dj Marieke moeten proberen zovéél mogelijk opblaasvoorwerpen het podium op te slingeren! Meer van de missie en meer Pinkpop? Check hier de nieuwste aflevering van Soundcheckers!

Milow - 'Howling At The Moon'... (afl. 11)

Tijdens the Qube NL met Milow deed hij natúúrlijk zijn succesvolle single 'Howling At The Moon'. De hele Qube met Milow terugzien? Check dan de nieuwste aflevering van Soundcheckers!

Voetbaltracks in de opera... (afl. 11)

Waka Waka, maar dan gezongen door een operazanger? Dit is te gek! Voor meer Milow ga je trouwens naar deze pagina!

Marieke op jacht naar nieuwe track DI-RECT... (afl. 11)

Spoiler alert, er is IETS te horen! Voor het vervolg in de complete aflevering ga je naar deze pagina!

This Week... (afl. 10)

Wekelijks krijg je in Soundcheckers een update van het laatste muzieknieuws! Wil jij nog meer zien van de nieuwste aflevering? Ga dan snel naar deze pagina!

'Treur Niet' op z'n Engels... (afl. 9)

Zo hoorde je 'Treur Niet' van Diggy Dex nog niet eerder, het nummer wordt compleet in een ander jasje gehesen! Meer Diggy Dex check je in de nieuwste aflevering van Soundcheckers!

Plaat de raad met Diggy Dex... (afl. 9)

Tijd voor een spelletje met Diggy Dex! Weet hij de muziek van zijn idolen te herkennen als ze achterstevoren worden voorgelegd? Meer Diggy Dex check je in de nieuwste aflevering van Soundcheckers!

Diggy Dex - 'Morgen Komt Het Goed'... (afl. 9)

Een emotioneel nummer uitgebracht kort na de aanslagen in Brussel, Diggy Dex was te gast en deed het prachtige 'Morgen Komt Het Goed'. Meer van de rapper? Dat check je in de nieuwste aflevering van Soundcheckers!

Marieke moet pranks uitvoeren... (afl. 8)

Oh oh... Q-dj Marieke Elsinga is de hort op gestuurd om artiesten in de maling te nemen!

Sunday Sun - 'When We Kiss'... (afl. 8)

Deze aflevering van Soundcheckers stond in het teken van de jonge band Sunday Sun.

Freestylen met Kraantje Pappie... (afl. 7)

Bam! Dit is freestylen zoals alleen Kraantje Pappie dat kan. Meer Kraantje Pappie? Check snel de nieuwste aflevering van Soundcheckers!

De missie: Geef een groep bejaarde de dag van hun leven op het bevrijdingsfestival... (afl. 7)

Tess gaat aan de slag met de missie die ze van Wietze kreeg. Weet zij de bejaarden te vermaken?

Een springende Maan met 'Ride It'... (afl. 6)

Maan was te gast in het tv-programma Soundcheckers, uiteraard deed ze daar ook haar nieuwe single 'Ride It' live. Check 'm hier!

Ook het hele interview met Maan zien? Als abonnee van KPN bekijk je deze aflevering via Interactieve TV van KPN, KPN iTV of via de app Play.Het vervolg: start een track op de mainstage van Tomorrowland... (afl. 6)

Deel 2 van de missie van Wietze! Gaat 'ie het flikken? Bekijk hier hoe zijn avontuur in Brazilië afloopt... De hele missie checken? Als abonnee van KPN bekijk je deze aflevering via Interactieve TV van KPN, KPN iTV of via de app Play.


Maan krijgt instrument van haar dromen... (afl. 6)

Dat Maan een aardig potje kan zingen weten we, maar gitaar spelen is nog niet aan haar besteed... Maar daar komt binnenkort verandering in!


Causes in The Qube NL... (afl. 5)

Causes stond als eerste grote Nederlandse artiest in 'The Qube NL', het nieuwe podium voor de beste Nederlandse artiesten. En zoals je van The Qube gewend bent: live en intiem! Check hier het hele optreden.


De missie: start een track op de mainstage van Tomorrowland... (afl. 5)

Lukt het Wietze om dit voor elkaar te krijgen? Check snel hoe hij samen met Laidback Luke op het podium staat...


Causes in The Qube NL... (afl. 5)

Causes stond als eerste grote Nederlandse artiest in 'The Qube NL', het nieuwe podium voor de beste Nederlandse artiesten. En zoals je van The Qube gewend bent: live en intiem! Check hier het hele optreden.


De missie: start een track op de mainstage van Tomorrowland... (afl. 5)

Lukt het Wietze om dit voor elkaar te krijgen? Check snel hoe hij samen met Laidback Luke op het podium staat... De hele missie checken? Je kijkt 'm nu op KPN.com/soundcheckers.


'Weet je wat het is baby?!' Broederliefde covert 'Sexy Als Ik Dans'... (afl. 4)

Ontdek hier de hele cover van Nielson's 'Sexy Als Ik Dans'. De hele uitzending met Broederliefde checken? Je kijkt 'm op KPN.com/soundcheckers.


Racoon zingt nummer over gepeste Tommy... (afl. 3)

Een bijzonder nummer gebaseerd op een persoonlijke ervaring van Racoon-frontman Bart.


Wietze maakt nieuw Koningslied... (afl. 3)

Wietze is weer op missie gestuurd, dit keer was het doel om een gloednieuw Koningslied in elkaar te zetten. Dit heeft hij er uiteindelijk van gemaakt:


Miss Montreal in The Qube NL... (afl. 2)

Miss Montreal stond als eerste grote Nederlandse artiest in 'The Qube NL', het nieuwe podium voor de beste Nederlandse artiesten. En zoals je van The Qube gewend bent: live en intiem! Check hier het hele optreden.

Miss Montreal krijgt publiek stil met 'Zij'... (afl. 2)

Kippenvel all over! Miss Montreal krijgt het hele publiek met het prachtige nummer 'Zij'.