De naam Harley Pasternak zegt je waarschijnlijk nu nog niets, maar hij is hét geheim achter de strakke afgetrainde lichamen van artiesten als Katy Perry, Adam Levine en Kanye West. Nu heeft de gewilde personal trainer een (klein) boekje open gedaan over zijn trainingen, dus daar kan jij nu ook je voordeel mee doen. Pen en papier bij de hand?

No-nonsense

Hoewel veel mensen zouden pleiten voor een glutenvrij dieet, kiest Pasternak voor no-nonsense. "Van werken krijg je honger!" In plaats van een ander eetpatroon stelt de trainer zijn klanten, van Ariana Grande tot Lady Gaga, voor om iedere dag minimaal 10.000 stappen te lopen en een krachtoefening van 10 minuten te doen.

Heilige drie-eenheid

De trainer wordt van de ene naar de andere locatie gevlogen voor en door zijn klanten, terwijl zijn oplossingen toch vrij simpel klinken. In zijn boek dat pas geleden verscheen heeft hij het over "de heilige drie-eenheid van verzadigdheid", die bestaat uit proteïne, vezels en gezonde vetten.

Dagelijkse updates

Verder moeten zijn klanten hem iedere dag mailen met een update. "Zelfs Lady Gaga doet dat", vertelt hij. "Kanye West niet altijd. Hij is zo'n creatieve man, het is moeilijk voor hem om een vaste structuur te hebben. Ik zou eerder een mail krijgen van hem waarin hij iets wat ik heb gedragen belachelijk maakt," grapt de trainer.

Natuurlijk geeft Pasternak niet ál zijn geheimen prijs, maar met deze tips kun je in ieder geval een goed beginnetje maken toch?