De Q-snowcase 2014 is in volle gang! 40 Luisteraars zijn met een aantal dj's naar de Oostenrijkse sneeuw en elke dag schrijft één dj een blog vanuit de sneeuw. Vandaag, maandag 27 januari, Q-dj Joep Roelofsen.

Q-snowcase blog: Joep

Stel je voor... Je zit lekker te eten in je hotel in Zell am See als Gers Pardoel ook ineens komt binnenwandelen. Ook hij is helemaal naar Oostenrijk gekomen om niet alleen te snowboarden (de volgende dag staat Gers voor z'n allereerste snowboardles ooit op de piste) maar ook om 's avonds een optreden te geven voor alle Q-snowcase winnaars. En hoe.

Springen!
Na het eten verzamelt iedereen zich in een bloedheet zaaltje om al dansend op Gers te wachten. Eva kondigt Gers aan en terwijl zijn band het eerste nummer in start, worstelt Gers zich breed glimlachend tussen de luisteraars door naar het podium om daar met iedereen 'Morgen Ben Ik Rijk' te zingen.

Eva springt ondertussen van het podium af, klimt op mijn rug (zie foto's!) en samen dansen en springen we mee op Gers z'n hits. De show is zo tof dat het is afgelopen voor we door hebben en daarna gaat iedereen weer los op de muziek die de dj draait. En Gers? Die doet vrolijk met iedereen mee.

Onverwacht bezoek
De volgende ochtend sta ik op de piste en zie ik Gers tijdens z'n eerste snowboardles. Voor ik het door heb, zie ik hem een 360 maken. Logisch ook, die jongen stond vroeger elke dag op een skateboard en snowboarden zal daarom niet veel anders zijn.

En terwijl Gers aan het lessen is, hoor ik dat Kensington ook nog eens langs komt voor een surprisebezoekje. Ze speelden gister in Wenen, moeten naar München en wat ligt er dan op de weg? Juist, ja, Zell Am See. Ik geloof dat ze nu het hotel binnen komen vallen, dus ik ga eens een biertje voor ze scoren.

Groeten vanuit de sneeuw,

Joep Roelofsen