Met 'Stay With Me' had Sam Smith een wereldhit in handen. Toch gaat de 22-jarige zanger minder geld overhouden aan het succes dan hij van te voren had gedacht.

Met terugwerkende kracht zijn de Amerikaanse muzikant Tom Petty en de Britse sterproducer Jeff Lyne namelijk toegevoegd als co-writers voor het nummer. 'Stay With Me' zou teveel lijken op hun bescheiden hit 'I Won't Back Down' uit 1989.

"Toen Smiths kamp ervan te horen kreeg, zijn ze de strijd niet aangegaan, maar overgegaan tot het betalen van royalty's", zegt een bron in een Britse krant. "Er was geen opzet in het spel, muzikanten worden gewoon beïnvloed door andere muzikanten."

GRAMMY Awards

Met het nummer is Sam Smith tevens genomineerd voor een aantal prestigieuze GRAMMY Awards. De organisatie heeft al laten weten dan als Sam wint, Tom & Jeff dan buiten de boot zullen vallen.

"Sinds ze niets nieuws voor dit werk hebben geschreven, zien we het alsof hun originele werk is aangepast", staat in een verklaring. "Lynne en Petty worden niet gezien als genomineerden en zullen ook niet als Grammy ontvangers worden gezien."