Dat Ed Sheeran het vroeger niet altijd even makkelijk had weten we wel. Hij had een wijnvlek op zijn gezicht, toen deze verwijderd werd vergaten ze hem te verdoven. Sindsdien stotterde hij. "Ik had daarnaast ook een grote bril van de zorgverzekering en problemen met mijn trommelvlies." Zo vertelt hij in een interview met The Hollywood Reporter. Gelukkig is het allemaal goedgekomen met onze Ed!

Uiteindelijk is hij door de raps van Eminem van het gestotter af gekomen. "Ik leerde deze teksten van voor tot achter uit mijn hoofd. Omdat het zó melodisch en ritmisch is kwam ik van mijn gestotter af." Maar Ed Sheeran zegt dat je je als stotteraar geen zorgen hoeft te maken en vooral jezelf moet blijven.

Ook benadrukt hij nog maar even dat de tofste mensen vroeger raar waren. "De meeste klasgenoten die normaal waren zijn nu redelijk saai", vertelt Ed. "Ze gaan vier keer per week naar de sportschool en kijken vaak in de spiegel, maar hebben weinig te melden. De meeste succesvolle mensen begonnen hun levens als rare kids zonder vrienden."

Hebben we deze wijze les allemaal even genoteerd? Mooi!

Foto: AFP