Taylor Swift heeft de rechten opgeëist van een aantal bekende quotes afkomstig van haar laatste album 1989. Dit betreft quotes als "Party like it's 1989", "Nice to meet you. Where you been?" en "This sick beat".

Wat de 'Blank Space'-zangers hier eigenlijk doet is voorkomen dat andere mensen verdienen aan merchandise met haar teksten erop. Alles van toiletartikelen, zitzakken, knopen, tassen tot zelfs windgongen staat vastgelegd. Stel je voor, een Taylor Swift windgong!

Dit lijkt misschien op een overkill, maar het laat maar weer eens zien dat Taylor ook een slimme zakenvrouw is. Het doet ons denken aan de rechtszaak die Beyoncé aanspande tegen mokken met Feyoncé erop, een must-have voor pas verloofde koppels.

Merchandise vormt een grote bron van inkomsten, zelfs voor de artiesten die in een week meer dan een miljoen albums weten te verkopen. Op deze manier verzekert Taylor Swift zichzelf van het feit dat zij als enige van haar werk profiteert. Check hier de hele lijst van vastgelegde handelsmerken.

Foto: AFP