De geruchten gingen al langer, maar ze zijn nu bevestigd. Taylor Swift is een van de headliners op het Engelse festival Glastonbury. Dat bevestigen Taylor zelf en Glastonbury zondagavond op Twitter.

"Ik ben dolblij om te kunnen vertellen dat ik een van de headliners ben op de vijftigste editie van Glastonbury. Ik zie jullie daar", schrijft Taylor op Twitter. Michael Eavis, de baas van het festival, omschrijft de Amerikaanse zangeres als "een van de grootste sterren in de wereld" en noemt haar nummers "fantastisch".

De geruchten werden vorige maand de wereld in geholpen. Festivalbaas Eavis liet in een radio-interview doorschemeren dat hij de headliners voor de editie van 2020 rond had. Een daarvan was een vrouw, liet hij weten. Oplettende fans zagen dat Taylor op zondag nog een plek vrij had in haar agenda. 


Het festival vindt volgend jaar van 24 t/m 28 juni traditiegetrouw plaats in het kleine dorpje Pilton, een paar kilometer van de plaats Glastonbury. Er zijn al verschillende headliners bekend. Zo staat Paul McCartney op zaterdag op het podium en Diana Ross sluit op zondag Glastonbury af. 

Foto: Twitter @taylorswift13