De gezelligste band van Nederland: The Streamers, hebben de grens van 1 miljoen 'verkochte' kaartjes gepasseerd. Ook al zijn de kaarten gratis te reserveren, ze hebben in de afgelopen drie maanden veel bezoekers getrokken naar hun livestreams.

Stoppen op je hoogtepunt

Vandaag is alweer het afscheidsconcert van de supergroep, en dat gaat groter dan groot worden! Vanaf 20.15 treden The Streamers nog één keer op, live vanuit de Kuip in Rotterdam. Vanmiddag werden de bandleden al verrast in het stadion, met een award voor het passeren van de 1 miljoen grens. "The Streamers heeft in de eerste maanden van dit jaar heel veel mensen blij gemaakt. Daar was het ons om te doen. Nu de zon weer gaat schijnen, de terrassen open mogen en wij weer voorzichtig nadenken over optredens met publiek, voelt het goed om het bandboek te sluiten", aldus Guus Meeuwis, die de band samen met Kraantje Pappie heeft opgericht.

Steeds maar groter

De band is ontstaan omdat de live-optredens tijdens de coronatijd niet mogelijk waren. De allereerste digitale gratis liveshow vond plaats vanuit het Amsterdamse Koninklijk Theater Carré. Ruim 1,2 miljoen mensen keken vanuit verschillende landen hiernaar. Hoe ga je zo'n locatie overtreffen? Nou, tijdens koningsdag  kwamen ze live vanuit de tuin van onze Koning op het terrein bij Paleis Noordeinde. Deze show trok meer dan 2,5 miljoen fans. "Dankzij het massale enthousiasme was deze tour magisch en onvergetelijk", zegt Meeuwis.

Qmusic is erbij!

Ook vanavond is het concert weer live te volgen en treden de artiesten belangeloos op. Wel kunnen bezoekers iets achterlaten in de 'fooienpot'. Check de stories van Qmusic van Domien volgt The Streamers ook vandaag weer op de voet!


Bron: ANP