Abel Tesfaye zal je vast niet zoveel zeggen, maar de naam The Weeknd moet nu wel een belletje doen rinkelen. De zanger breekt op dit moment ontzettend door met zijn hit 'Can't Feel My Face', maar daarvoor hoorde je hem ook al met de single 'Earned It' en zijn verschijning bij 'Love Me Harder' van Ariana Grande.

Maar we willen The Weeknd graag nog even beter leren kennen, in een interview met tijdschrift Billboard opent hij een boekje.

Hij wil zijn moeder trots maken
Abel haakte af van zijn middelbare school en verhuisde naar downtown Toronto (Canada) om zich te richten op het maken van muziek. "Ik kon haar niet onder ogen komen totdat ik iets van mijn leven had gemaakt. Ik kon niet thuis aankloppen als een niemand."

Michael Jackson is zijn grote inspiratiebron
Dankzij Michael Jackson heeft The Weeknd ooit besloten om muziek te willen maken. De eerste keer dat hij de songtekst van 'Dirty Diana' las werd hij emotioneel en ontdekte hij dat hij zelf ook nummers wilde schrijven.

Hij was nerveus toen Taylor Swift hem op het podium trok
In juli maakte de zanger een gastoptreden tijdens de tour van Taylor Swift in New Jersey. "Toen Taylor mij introduceerde en het hele stadion begon te juichen toen raakte ik wel een beetje van de leg. Dat had ik absoluut niet verwacht."

Hitlijsten domineren is niet makkelijk
"Het hele popster gedoe is een nieuwe uitdaging." Toch blijft hij zijn songteksten op zijn eigen leven baseren. Inclusief het kwijtraken van zijn appartement in Toronto.

Morgen zal de zanger zijn gloednieuwe album Beauty Behind The Madness uitbrengen. Uiteraard is daar de succesvolle single 'Can't Feel My Face' ook op te vinden.