Het is het weekend van de Oscars. Naast allerlei filmprijzen wordt er ook een award uitgedeeld voor beste soundtrack. Dat je niet altijd een Oscar nodig hebt om je soundtrack een hit te laten worden, bewijzen deze tien hits!

10. Lorde - Yellow Flicker Beat

Deze track van Lorde was te horen onder de aftiteling van het mateloos populaire The Hunger Games: Mockingjay Part 1.

9. SIA - Elastic Heart

Dit nummer was de soundtrack voor Hunger Games: Catching Fire en dat heeft haar geen windeieren gelegd.

8. Charli XCX - Boom Clap

Charli XCX bracht afgelopen jaar een knaller van een filmsoundtrack uit. 'Boom Clap' was namelijk de soundtrack van The Fault In Our Stars, met een videoclip die in ons eigen Amsterdam is opgenomen.

7. Bruno Mars - It Will Rain

Deze prachtige ballad schreef Bruno Mars voor Twilight: Breaking Down - Part 1. In de Q-Top 500 van de 10's kwam dit nummer terecht op # 274.

6. Demi Lovato - Let It Go

In de film werd het nummer eigenlijk gezongen door actrice Indina Menzel, maar de soundtrack van Frozen die uiteindelijk uitkwam was ingezongen door Demi Lovato. 'Let It Go' was afgelopen jaar nog uitgeroepen tot het populairste karaokelied.

5. Ellie Goulding - Love Me Like You Do

Natuurlijk mag op dit lijstje 'Love Me Like You Do' van Ellie Goulding niet ontbreken. Dit nummer is de soundtrack voor de 50 Shades Of Grey-film en staat op het moment al 3 weken in de top 10 van de iTunes Top 30.

4. U2 - Ordinary Love

Maar liefst zestien weken lang stond de band U2 met deze soundtrack in de iTunes Top 30. Ze schopten het zelfs tot een tweede plek. Het liedje was gemaakt voor de film Mandela - Long Walk To Freedom, een biografie over Nelson Mandela.

3. Ed Sheeran - I See Fire

Ed Sheeran was met 'I See Fire' de soundtrack van het populaire The Hobbit: Desolation of Smaug en dat heeft hem geen windeieren gelegd: hij stond maar liefst 22 weken in de iTunes Top 30.

2. Adele - Skyfall

Adele is de enige in dit lijstje die met haar soundtrack wél Oscar won. De soundtrack van de gelijknamige succesvolle James Bond-film stond daarnaast ook nog eens zestien weken in de iTunes Top 30.

1. Pharrell Williams - Happy

Het kan je niet ontgaan zijn: 'Happy' was dé grootste hit van 2014. De soundtrack voor Despicable Me 2 heeft meerdere records verbroken.

De genomineerden

De Oscars zullen zondagavond 22 februari worden uitgereikt. De genomineerden zijn Tegan and Sara & The Lonely Island - 'Everything is AWESOME' (The LEGO Movie), Common & John Legend - 'Glory' (Selma), Rita Ora - 'Grateful' (Beyond The Lights), Glen Campbell - 'I'm Not Gonna Miss You' (Glen Campbell...I'll Be Me) en Adam Levine - 'Lost Stars' (Begin Again).