Tones And I heeft aangekondigd dat ze gaat stoppen met haar carrière als live-artiest. In plaats van zelf op het podium te staan, wil ze songwriter worden.

Geestelijke gezondheid

Die keuze is niet zomaar uit de lucht komen vallen. Ze is van plan het podium te verlaten vanwege de druk op haar geestelijke gezondheid. "Ik weet niet hoe lang ik nog Tones And I zal zijn. Realistisch gezien geef ik mezelf nog vier jaar en dan wil ik songwriter worden," vertelt ze. "Zodra mijn geestelijke gezondheid dit niet wil, stop ik."

Doorbraak

Toni Watson, zoals ze echt heet, werd van de ene op andere dag wereldberoemd met haar single 'Dance Monkey'. De track stond 15 weken op nummer 1 in de Top 40. In het jaar dat ze doorbrak worstelde ze veel met zichzelf en met angsten. "Gedurende het eerste jaar van het mainstream succes dacht ik: 'Ik ben vies, ik zie er niet goed uit, ik ben gewoon vies, ik zou mezelf moeten haten'." Ze heeft hard moeten werken om deze negatieve gedachten los te laten. "Ik dacht: 'Nee, zo moet je niet denken, doe niet zo do dom. Verander niets aan jezelf. Maar het duurde lang en ik denk niet dat iemand daarop is voorbereid. Ik was echt overrompeld'."


Debuutalbum

Onlangs bracht ze haar debuutalbum Welcome To The Madhouse uit. De 'Dance Monkey'-ster voelde de druk om haar album op een bepaalde datum af te ronden en uit te brengen, wat haar beperkte in haar songwriting en creativiteit. Het album stond op de planning voor 2020, maar ze besloot de release met een jaar uit te stellen omdat het nog niet klaar was. "Ik was van plan om eerlijk, open en puur te zijn op dit album en dat is wat ik gedaan heb!"