Deze week tellen we af naar de 5 foutste liedjes in de Top 500 van het Foute Uur. Ondertussen kijken we ook eens wat voor foute dingen onze wereld nog meer rijk is. Vandaag: vijf hele foute gitaren.

Present Arms gitaar
Waarschijnlijk is een inktvis met velen tentakels het enige levende wezen die deze gitaar kan bespelen. Met 12 nekken en 72 snaren heb je je handen vol aan dit foute instrument.

Wangcaster II gitaar
Één ding is zeker: met deze gitaar moet je zeker uhm.. noten kunnen lezen. De bouwer moet in een flinke foute bui zijn geweest toen hij een gitaar ontwierp in de vorm van het mannelijke geslachtsdeel. Jon Bon Jovi had een perfecte reactie op dit 'kunstwerkje': "Wow, deze gitaar heeft ballen".

Teenar gitaar
Maak kennis met de Teenar: een nogal foute combinatie van een gitaar en een meisjespaspop. Het bespelen van deze gitaar ziet er heel fout uit en we kunnen het dan ook niet aanbevelen om te doen.

Pikasso gitaar
De Pikasso gitaar heeft vier nekken en 42 snaren. Door de bijzondere vorm staat er net zoveel druk op het instrument als een diepzeeduiker. Mocht je de pech hebben dat een snaar breekt tijdens het spelen is de kans dan ook groot dat het hele ding zal ontploffen.

The Mermaid gitaar
Dit houten standbeeld van een zeemeermin zal de gitaar niet zelf gaan bespelen. The Mermaid geeft wel de garantie dat het er heel fout uit ziet als een gitarist een poging doet om het ding te bespelen. We raden wel aan om de zeemeermin op de grond te laten staan. Want een blok hout om je nek zal snel zwaar gaan worden.