Benieuwd naar de nieuwste muziek? Q-dj Wim van Helden neemt je mee langs de nieuwste releases en geeft er direct zijn mening over. Deze keer heeft ‘ie het nieuwe album van David Guetta Listen beluisterd, en hij voorspelt dat ‘What I Did For Love’ één van de volgende hits van de sympathieke Fransman gaat worden.

Review

Als er één DJ is die een hele show kan vullen met alleen maar hits, dan is het David Guetta. Zijn enige probleem is wel dat elke hit een samenwerking is. Een paar jaar geleden zorgde dat zelfs even voor stress… na onder meer Sia, Usher, Snoop Dogg, Kelly Rowland, Flo Rida, Rihanna wist hij even niet meer met wie hij nog moest samenwerken! Nu, drie jaar later, is ‘ie dan toch terug met het album ‘Listen’. En opnieuw heeft ‘ie het voor elkaar gekregen om opvallende samenwerkingen tot stand te brengen.

De meest verrassende zijn die met The Script, John Legend en Emeli Sande. Vooral van de samenwerking met die laatste verwacht ik veel. Het is voor Guetta misschien wel zijn meest softe werk, voor Emeli Sande is het juist andersom. Na ‘Next To Me’ wist ze namelijk alleen nog met ballads te scoren.

De track met David Guetta past perfect in deze tijd van het jaar. Door het koor dat meezingt, de swingende melodie en speelse beats heeft “What I Did For Love” een hoog euforisch gehalte, en voelt het op sommige punten zelfs als gospel! In combinatie met de piano klinkt het stemgeluid van Emeli Sandé vertrouwd, maar de muzikale toevoegingen van David Guetta maken deze track tot een aanstekelijk, vernieuwend geheel.