Vanmiddag is de trailer online gekomen van de documentaire AMY. De film, die gaat over het leven van Amy Winehouse, wordt 3 juli van dit jaar uitgebracht door haar platenmaatschappij Universal.

"Zo'n twee jaar geleden besloten een film over haar te maken, haar carrière en haar leven", vertelt Universal UK baas David Joseph. "Het is een zeer gecompliceerde en gevoelige film."

De docu geeft een compleet beeld van het leven van de 'Rehab'-zangeres: "Het gaat over veel onderwerpen, zoals familie, de media, beroemdheid, verslaving... Maar vooral belangrijk; het laat de kern zien van wat ze was: een geweldig persoon en een echt muzikaal genie."

AMY wordt gemaakt door het team achter Senna, de met een Oscar bekroonde docu over het leven van F1-coureur Ayrton Senna. De makers gebruiken nooit eerder vertoonde beelden en nog niet uitgebrachte nummers om Amy haar verhaal in haar eigen woorden te laten vertellen.

Amy Winehouse bracht twee albums uit voor ze in 2011 dood werd gevonden in haar huis in Londen. Ze bleek op 27-jarige leeftijd gestorven aan een alcoholvergiftiging.