Iedere dinsdagavond is de APP-man te gast.
Hij behandelt app's met iedere week een ander thema.
Vrijdag is het Coming Out Day.
Daarom deze week app's over Uit de kast komen.

Bump guide voor Android en iPhone (€1,54)
Als je ongemerkt wil ontdekken of je misschien homo bent kun je daar wellicht in een andere stad achter komen. Met de Bump guides voor Europese steden kan je de gay scene voor homo's en lesbiennes ontdekken zonder dat je grote kans loopt om een bekende tegen te komen. De apps bevatten uitgaansgelegenheden in de categorieën Overnachten, Uit eten, Ontdekken, Shoppen, Spelen, Happenings en lokaal nieuws. Alles staat uiteraard op de kaart geplot en gebruikers kunnen reviews geven van gelegenheden. Na installatie heb je geen dataverbinding nodig om informatie op te halen en van alle uitgaansgelegenheden is uitgebreide informatie te vinden. Het app icon ziet er discreet uit dus het valt niet op dat het over de gay scene gaat. Er zijn apps voor de steden van Barcelona, Berlijn, Miami, Fort Lauderdale, Parijs, Amsterdam, Antwerpen, Sydney, Rio, Tel Aviv en Mykonos.

A guide to coming out of the closet voor iPhone (€0,89)
Deze app geeft je tips en informatie over het uit de kast komen. Er zit veel informatie in over wat seksuele oriëntatie betekent. Wat het betekent als je met de vraag rondloopt of je homo bent, hoe het komt dat je homo bent. Ook vragen als, wat betekent uit de kast komen, waar moet ik op letten, welke reacties kan ik verwachten, hoe kan ik dit het beste doen et cetera. Er staat ook info over de geschiedenis van "Coming out day". Binnen de app kun je connecten met Facebook om je ervaringen te delen met anderen. Dit kan je wellicht beter pas doen nadat je uit de kast gekomen bent. Maar voor diegenen die hun verhaal kwijt willen en anoniem willen blijven is er de mogelijkheid om binnen de app je gedachten en twijfels van je af te schrijven.

Homo of hetero voor Android (Gratis)
Deze app suggereert een test te zijn om te kunnen checken of je homo of hetero bent. Eerst geef je aan of de test voor een man of vrouw is, waarna je 20 vragen krijgt in de trant van: "Je wordt aangevallen en er komen drie superhelden langs om je te redden. Door wie wil je gered worden: Batman, Robin of Catwoman". Of: "Je zit in de auto, het regent heel hard, wie geef je een lift: Oude vrouw, Knappe man of iedereen die het nodig heeft". Op basis hiervan kun je er achter komen of je homo of hetero bent. Dat is natuurlijk allemaal onzin, en kan je natuurlijk als grap zien, maar het kwalijke is dat de app na installatie, als je akkoord gaat met de voorwaarden, zo'n beetje alles uit je telefoon kan uitlezen en daarbij ook advertenties gaat plaatsen op je homescreen, andere apps gaat installeren en meer zaken waar je geen zin in hebt. Niet installeren dus!