Hij komt er weer aan en we doen 'm dit jaar voor de tiende keer: de Q-top 1000. Van zondag 16 tot en met vrijdag 21 november hoor je de Lijst van je Leven op Q-music. En natuurlijk bepaal jij wat er in staat. De Q-dj's hebben hun favorieten al gekozen en hier lichten we een van de keuzes van Wim van Helden uit.

John Lennon - 'Imagine'
"You may say I'm a dreamer, but I'm not the only one". Een tekst die, nogal dubbelzinnig, thuis boven mijn bed op de muur staat. In dit nummer gaat het over geloven in een betere wereld, terwijl je stiekem weet dat er altijd conflicten zullen zijn.

Ondanks dat is John Lennon erin geslaagd een lied te maken dat mij keer op keer aan het denken zet. Het is ook geen toeval dat bij het monument voor John Lennon in Central Park de titel van dit nummer in mozaïek op de grond staat.

Je zou kunnen zeggen dat hij de wereld er een heel klein beetje beter mee heeft gemaakt. Het maakt mij als mens in ieder geval weer even bewust als ik het hoor. En mij niet alleen. Het is niet voor niets vele malen gecoverd door namen als Madonna, David Bowie, Emeli Sande en zelfs Bill Clinton zong het ooit.

Geef jouw favorieten door!

Wat vind jij de mooiste muziek die er ooit gemaakt is? Maak hier jouw top 10 en bepaal mee hoe de Q-top 1000 gaat klinken vanaf 16 november.