Hij komt er weer aan en we doen 'm dit jaar voor de tiende keer: de Q-top 1000. Van zondag 16 tot en met vrijdag 21 november hoor je de Lijst van je Leven op Q-music. En natuurlijk bepaal jij wat er in staat. De Q-dj's hebben hun favorieten al gekozen en hier lichten we een van de keuzes van Wim van Helden uit.

Kensington - 'Streets'
"So, whenever they'll say that all we had is bound to fall. Oh, together we'll stay when you get in our way". Met deze zinnen begint 'Streets' van Kensington. Naast dat dit nummer me onwijs veel energie geeft is ook de tekst interessant.

Dit nummer beschrijft mensen die tegen je zeggen dat je iets niet kunt, terwijl jij daardoor juist alleen maar meer de drive hebt om door te gaan en het tegendeel wilt bewijzen. Mijn vader heeft wel eens zijn twijfels uitgesproken toen hij me als jochie van 15 jaar wegbracht naar de lokale omroep een paar dorpen verderop. Begrijpelijk, want voor een bijbaantje had ik geen tijd meer en hiermee verdiende ik niets. Sterker nog, ik stak al m'n geld erin! Maar ik had een droom die ik waar wilde maken. Hoe mooi is het dat ik dit nu, op deze plek kan schrijven!

Voor Kensington was er ook een tijd van heel veel investeren, terwijl het nauwelijks wat opleverde. Maar ze geloofden in wat ze deden. Het wil natuurlijk niet zeggen dat alles wat je wilt ook haalbaar is, maar met stil blijven zitten lukt het sowieso niet. Daarom "I'll rise and guess where I will go".

Geef jouw favorieten door!

Wat vind jij de mooiste muziek die er ooit gemaakt is? Maak hier jouw top 10 en bepaal mee hoe de Q-top 1000 gaat klinken vanaf 16 november.