Hij komt er weer aan en we doen 'm dit jaar voor de tiende keer: de Q-top 1000. Van zondag 16 tot en met vrijdag 21 november hoor je de Lijst van je Leven op Q-music. En natuurlijk bepaal jij wat er in staat. De Q-dj's hebben hun favorieten al gekozen en hier lichten we een van de keuzes van Wim van Helden uit.

Ramses Shaffy - 'Laat Me'
Dit vind ik zowel een lekkere meelaller voor in de kroeg als een mooi luisterliedje. Dat komt doordat het aan de ene kant uitnodigt om mee te zingen en aan de andere kant ook een mooi levensverhaal vertelt.

Dit gaat over je eigen weg kiezen. "Ik ken de kroegen en kathedralen. Van Amsterdam tot aan Maastricht. Toch zal ik elke dag verdwalen. Dat houdt de zaak in evenwicht". Sowieso twee van de mooiste steden van ons land waar ik graag ben. 'Laat Me' heeft te maken met dingen op je eigen manier willen doen. Daar herken ik mezelf ook in. "Er is geen stuiver die ik spaarde" maakt me bewust dat je nú leeft.

Ik ben nogal geneigd om te denken aan later, maar soms is het ook lekker om heel impulsief al je geld erdoorheen te jassen en een dag later te zeggen dat je een topavond hebt gehad. Het geld is op, maar je hebt geleefd!

Geef jouw favorieten door!

Wat vind jij de mooiste muziek die er ooit gemaakt is? Maak hier jouw top 10 en bepaal mee hoe de Q-top 1000 gaat klinken vanaf 16 november.

Foto: ANP