Hij komt er weer aan en we doen 'm dit jaar voor de tiende keer: de Q-top 1000. Van zondag 16 tot en met vrijdag 21 november hoor je de Lijst van je Leven op Q-music. En natuurlijk bepaal jij wat er in staat. De Q-dj's hebben hun favorieten al gekozen en hier lichten we een van de keuzes van Wim van Helden uit.

Armin van Buuren & Trevor Guthrie - 'This Is What It Feels Like'
Het mooie aan muziek vind ik dat iedereen het op een eigen manier kan interpreteren. Trevor Guthrie schreef de tekst voor een vriend die leed aan kanker. Hij probeerde zich te verplaatsen in die vriend en zijn familie toen ze te horen kregen dat hij nog maar een paar maanden te leven had. Uiteindelijk is het wonderbaarlijk genoeg toch goed gekomen met hem. Toch associeer ik dit nummer vooral met feest en euforie.

KLM gebruikt momenteel de Classical remix van John Ewbank in hun commercial. ‘This Is What It Feels Like’ klinkt in combinatie met de beelden uit de reclame als een echt feelgood nummer. Sowieso vind ik het bijzonder dat dit nummer in maar liefst drie totaal verschillende versies even goed overeind blijft. De radioversie, de ingetogen Classical remix met piano en strijkers en de W&W remix, die superlekker is tijdens het hardlopen of op een feest. Muziek is gevoel en dat is precies wat dit nummer in verschillende vormen met zich meebrengt.

Geef jouw favorieten door!

Wat vind jij de mooiste muziek die er ooit gemaakt is? Maak hier jouw top 10 en bepaal mee hoe de Q-top 1000 gaat klinken vanaf 16 november.

Foto: ANP