Spotify hoort sowieso thuis in de categorie 'mega handig', en een reden daarvoor zijn toch ook wel alle (hit)lijsten die de muziekdienst heeft. Zo kun je zien welke nummers in welke landen populair zijn. Dit is lachen, want soms gaan bepaalde tracks in andere landen heel goed, terwijl we ze hier in Nederland niet eens kennen. 

Dat is nu over. In dit overzicht laten we nummers aan je horen die in Nederland (nog) niet bekend zijn, terwijl ze in andere landen juist op een dikke, vette nummer 1-positie staan in de top 50. Checken maar:

Dit is een absolute winnaar in Panama, Ecuador en Colombia

Graag stellen we je voor aan de track 'Robarte un Beso'. Eigenlijk kunnen we hier niet zo heel veel over vertellen, alleen dat ie heel goed gaat in de top 50 van Panama, Ecuador en Colombia. Oja, we weten ook dat ie heel lekker klinkt.


Noorwegen is weg van deze jonge (ze is namelijk pas 20) zangeres Astrid S

En dan vooral van haar single 'Think Before I Talk'. Eerlijk gezegd snappen wij wel waarom, maar oordeel vooral zelf. Misschien heeft Zara Larsson er binnenkort wel een concurrente bij!


In Denemarken zijn ze fan van dit nummer

Yeeeeheees, dit klinkt ook goed. Geen idee wat er gezongen wordt, maar met zo'n deuntje is dat misschien ook wel helemaal niet nodig. (En als het wel nodig is dan wordt het wellicht nog lastig, de lyrics is namelijk nergens te bekennen)... Hoe dan ook, we snappen wel dat de Denen liefhebbers zijn.


'Mi Gente' wordt massaal gestreamd in Argentinië, Chili, Italië, Honduras, Portugal, Uruguay én Zwitserland

Dit is dus ook wel het pareltje van deze lijst, want hij lijkt 't eigenlijk overal ter wereld goed te doen. Komt ie: 


Major Lazer gaat lekker in Brazilië

De Amerikaanse groep Major Lazer doet 't samen met 2 Brazilianen met mooie stemmen. Het resultaat is de track 'Sua Cara' én een mooie nummer 1 in de top 50 van Brazilië. 


Look What Taylor Made Australië, Canada, Filipijnen, Hongarije en Letland Do

Taylor laat heel wat landen haar single 'Look What You Made Me Do' streamen, en dat is terug te zien. Dit is haar hit:


Enne, zo staat het ervoor in ons land

Maar, hoe zit het dan met de streams in Nederland? Nou, dat gaan we je eens even vertellen. Dua Lipa gaat hier aan kop met haar 'New Rules'. Ze gaf deze week een optreden in onze Qube, en live is ze dus net zo goed!