Misschien hoorde je hem vanochtend al bij Mattie & Wietze in de uitzending... De gloednieuwe single van Van Velzen is uit, en hij heet 'Call It Luck'! Voor het nummer is Roel geholpen door een Masaï-koor uit Kenia, genaamd de Hibby GB's.

Mocht je enige vergelijking horen met Kensington dan kan dat kloppen! Het nummer is namelijk is samenwerking met Niels Zuiderhoek, producer van Kensington. "Na ons bezoek aan Congo hebben de band en ik de Afrikaanse bug te pakken. Terug in Nederland was Call it Luck een van de eerste liedjes die we daarna schreven, waaraan je hoort dat we in ons hoofd nog in Afrika zijn," zo vertelt Van Velzen.

"Een half jaar later, bij een concert in de Ziggo Dome, leer ik een Masaï-koor kennen: de Hibby GB’s. We hebben meteen een klik. Ze zijn open en opgewekt, echt een groep mensen waar ik energie van krijg. We móeten iets samen opnemen, schiet door mijn hoofd. Zo gezegd, zo gedaan. Snel microfoons gehaald en nog geen uur later staan ze te zingen in een geïmproviseerde opnameruimte. We worden omver geblazen door hun prachtige intense, warme stemmen: precies wat de song nog nodig had."

'Call It Luck' is hier te vinden!

Foto: ANP Kippa