Het 'ideale schoonzoon'-imago van One Direction heeft een klein deukje opgelopen na het uitlekken van een video waarop bandleden Louis Tomlinson en Zayn Malik drugs gebruiken. De twee rijden in een auto in Peru terwijl ze een joint roken.

"Joint ontstoken. Happy days...", zegt Louis terwijl hij de sigaret aansteekt. Ook is te horen hoe hij grappen maakt over de motoragent die naast hem rijdt: "Één - nul, bitch! Kijk naar deze bitch... hij kijkt naar ons. Hij denkt: 'Ik weet zeker dat ik een illegale substantie kan ruiken hier'."

"Een heel erg belangrijke factor van Zayn's warming-up is natuurlijk marihuana", zegt de 22-jarige zanger terwijl hij de joint aan zijn collega geeft. Ook gebruikt hij diverse scheldwoorden en is te horen hoe Zayn het laatste boek van de band belachelijk maakt.

Gemengde reacties

Het is een raadsel hoe de vijf minuten durende video kon uitlekken, aangezien hij is gefilmd door Louis zelf. In tegenstelling tot andere popsterren kwam de Britse groep tot nu toe weinig negatief in het nieuws.

Fans van de band reageren verschillend op de video. Sommige vinden dat de jongens best een jointje mogen roken, terwijl andere fans het een slecht voorbeeld vinden en zelfs zo teleurgesteld zijn dat ze zelfs hun concertkaarten verbranden.

De bandleden hebben zelf nog niet gereageerd op de video. Een woordvoerder van de band liet weten: "Deze zaak ligt in de handen van onze advocaten."