Na een dag actievoeren op radio en tv is de voorlopige eindstand van Giro555 €106.200.773,-. Dat werd zojuist bekend gemaakt aan het eind van een gezamenlijke tv-uitzending van de NPO, RTL en SBS. Het geld is bedoeld voor humanitaire noodhulp aan Oekraïners, zoals onderdak, medische zorg en schoon drinkwater.

Vanmorgen begonnen Qmusic, NPO Radio 2, NPO 3FM, NPO Radio 5, 100%NL, Radio 538, Radio10, Radio Veronica, SLAM! en Sublime met de gezamenlijke radio-uitzending Radio555 vanuit Beeld & Geluid in Hilversum. Gedurende 15 uur vormden de dj's van de diverse zenders unieke duo's en werd er alleen maar muziek gedraaid die via een donatie werd aangevraagd.

Vanmorgen om 6 uur, tijdens de start van de landelijke actiedag, stond de teller op 21,4 miljoen euro. Gedurende de dag is er dus 84,8 miljoen euro bijgekomen.

Giro555 blijft open

De landelijke actiedag mag dan voorbij zijn, de samenwerkende hulporganisaties blijven de komende tijd zo veel mogelijk geld ophalen voor de humanitaire nood waarin miljoenen Oekraïners op dit moment verkeren. Via giro555.nl kun je snel het gewenste bedrag doneren. Wil je vrienden, familie en collega’s vragen om ook te doneren aan Giro555? Dit kan makkelijk via een Tikkie die je bijvoorbeeld kunt delen via WhatsApp(groepen).