Dinsdag start de halve finale van het Eurovisie Songfestival, waarbij Trijntje Oosterhuis Nederland vertegenwoordigt. Hoewel Trijntje het niet goed doet in de lijstjes van de bookmakers en de meningen erg verdeeld zijn over haar jurk, hoeft ze niet bang te zijn de vreemdste verschijning te zijn in de geschiedenis van het Songfestival. Dat waren de volgende acts namelijk!

Vrouw met baard

Deze staat nog vers in ons geheugen gebrand: Conchita Wurst, de vrouw met een baard. In 2014 won zij het Songfestival en gaf Ilse DeLange en Waylon als de Common Linnets het nakijken.

 

The Social Network Song

De inzending van San Marino in 2012 heette eigenlijk 'The Facebook Song Uh Oh', maar dat moesten ze aanpassen: je mag geen reclame maken. In plaats van het liedje aan te passen, maakte ze gebruik van woorden die rijmen op Facebook. Ook de kapitein en de dokter in de achtergrond maken het geheel heel apart.

 

We Are The Winners Of Eurovision

Tja, als het echt allemaal niet wil lukken dan stuur je toch gewoon een boyband naar het Songfestival die "We are the winners of Eurovision" zingen? Een beetje gênant alleen dat je dan op de zesde plek eindigt...

 

Hard Rock Hallelujah

Hier moesten we met z'n allen in 2006 toch wel een beetje van schrikken. Finland stuurde toen een hardrockband, die compleet met maskers, drie minuten lang heeft staan grungen. Het blijkbaar zo apart, dat mensen het leuk vonden. De Finse band won namelijk dat jaar.

 

Winny Puhh

Deze band is nooit verder gekomen dat de nationale selectie in Estland, maar wilden we toch even met je delen. Een video met ronddraaiende drummers op het plafond, dode dieren, waanzinnig vreemde maskers en aan een draad hangende gitaristen. Om nog maar te zwijgen over die vreemde pakjes.