Iedere dinsdag schuift de APP-man aan! Hij vindt en vertelt over apps in het weekthema. Deze week is dat: vrouwen. Vrijdag is het namelijk Internationale Vrouwendag en zenden wij de What Women Want Top 100 uit.

Hieronder de besproken app's:

Self defense women voor iPhone en iPad (€2,69)
Vrouwen zijn natuurlijk nooit het zwakkere geslacht, maar helaas fysiek toch vaak de klos als ze aangevallen worden door een man. Maar met de juiste technieken en assertiviteit kun je als vrouw menig aanvaller van het lijf houden. Deze app bevat tips over hoe je te gedragen als je je bedreigt voelt en denk dat iemand je lastig gaat vallen. Er staat informatie in over de signalen die je op kunt pikken, waar en wanneer aanvallen het meeste voorkomen, hoe je lichaam reageert in situaties van stress en uiteraard wat je daar aan kunt doen. De app bevat naast weet dingen ook duidelijke voorbeelden en oefeningen van gevechtstechnieken voor het geval je aangevallen wordt. Hoe kun je iemand afweren, uit zijn greep komen en hoe je afstand kunt bewaren. Alle tips zijn voorzien van video's zodat duidelijk wordt wat de bedoeling is.

Man bashing jokes voor Android (Gratis)
Wil je testen hoe onzeker een man is of wil je weten hoe je een groep mannelijke collega's de mond kunt snoeren? Vertel een grap over mannen! Grote kans dat ze er niet om kunnen lachen, of als een boer met kiespijn. Je pikt meteen de mannen met voldoende zelfvertrouwen, en gevoel voor humor, uit een groep. Maar ook om eens hard te lachen als je met vriendinnen bent. Sta je met een groep vriendinnen en komt er zo'n haantje aan? Als je een mannengrap vertelt is hij zo vertrokken. Dus om je voldoende munitie te geven is deze app een must. Met meer dan 900 moppen, variërend van lollig tot ronduit grof heb je genoeg te vertellen.

De Predicktor voor Android (€0,74)
It's not the size of the ship that matters, but the motion of the ocean! Met dat gezegde troosten mannen zich vaak als ze zich zorgen maken over de afmetingen van hun johannes. Maar voor vrouwen die dat wel belangrijk vinden kan deze app helpen om te bepalen hoe groot de kans is dat een man behoorlijk geschapen is. Uiteraard speelt lengte en schoenmaat een rol en met deze app kan je op basis van een aantal kenmerken uitrekenen wat de waarschijnlijke lengte van het apparaat is. Hierbij baseert de app zich op statistieken uit diverse onderzoeken die in de wereld gedaan zijn. De app bevat veel achtergrond informatie over dit alles . Met een ander reken tootltje kun je afmetingen vergelijken met wereldwijde statistieken. Misschien is het net zo goed een app voor onzekere kerels als dat het voor vrouwen is.

[Shitapp] What men want voor iPhone (Gratis)
Als vrouwen willen testen of ze weten wat mannen willen, kunnen ze deze app gebruiken om zichzelf te testen. Je geeft aan of je single bent of een relatie hebt en vervolgens beantwoord je een x-aantal 3-keuzevragen om naderhand te horen of je mannen begrijpt of niet. De vragen zijn nogal voor de hand liggend en er wordt verder niet uitgelegd waarom een antwoord niet klopt en de app geeft verder überhaupt geen informatie in welke vorm dan ook. Er zwerven twee versie in de Appstore waarvan er één het helemaal niet doet en de gedachte dat je überhaupt zou kunnen testen of je mannen begrijpt aan de hand van een paar vragen is natuurlijk ridicuul! Daarom is dit de shitapp van de week :-)