In een bericht op Facebook heeft Waylon gereageerd op zijn afwezigheid de laatste weken tijdens optredens van The Common Linnets: "Het succes na het songfestival heeft ons beiden overvallen. Het maakt dat je opnieuw moet gaan kijken naar gemaakte afspraken."

Hij gaat verder: "Voor mij lagen en liggen er een hoop verplichtingen de komende periode met het uitkomen van mijn nieuwe album Heaven after Midnight in september. Een album dat ik vorig jaar heb opgenomen en zelf heb gefinancierd. Een belangrijk en persoonlijk album."

"Ik had me wel voor langere tijd aan The Common Linnets kunnen en willen verbinden, als dit in het buitenland op basis van creatieve gelijkwaardigheid zou gebeuren. Ilse en ik hebben daar lang over gesproken, maar zijn er nog niet uitgekomen."

"Ilse is vrij om met The Common Linnets, zoals zij het in eerste instantie bedoeld heeft, vanuit een wisselende samenstelling te gaan toeren."

Tijdens een tour door Europa afgelopen week was het niet Waylon, maar de Amerikaanse zanger Jake Etheridge die naast Ilse DeLange stond. 21 juni staat de zanger voorlopig voor het laatst op het podium naast Ilse tijdens Tuckerville in Twente.

Lees de hele reactie hier.

Foto: ANP