De Super Bowl is de finale van de American footballcompetitie en één van de best bekeken tv-programma's in de Verenigde Staten. Tijdens de rust mag een beroemde artiest de 'halftime show' verzorgen, dankzij de miljoenen kijkers een goede promotie voor je muziek.

Geen wonder dus dat het een hele eer is als je gevraagd wordt om deze halftime show te verzorgen. Dit jaar had Bruno Mars die eer en eerder gingen o.a. Beyoncé, Madonna, The Black Eyed Peas, U2 en Michael Jackson hem al voor.

Maar wie mag in februari 2015 optreden voor het miljoenenpubliek? Volgens de geruchten is de National Football League (NFL) in gesprek met Katy Perry, Coldplay en Rihanna. Een logische en zeker geen slechte keuze!

Betalen om te zingen

Zoals gezegd is het optreden een boost voor je carrière (het optreden van Bruno Mars werd met ruim 115 miljoen kijkers de best bekeken tv-uitzending ooit). Daarom zou de NFL artiesten om een financiële bijdrage vragen als ze willen gaan optreden tijdens de Super Bowl.

Kortweg: de NFL wil geld zien voor de opbrengst van de extra albums en concertkaartjes die een artiest zal gaan verkopen door het optreden. Niet heel raar gedacht, maar de vraag is of de artiesten het hier mee eens gaan zijn. Hoe groot de eer ook is...

Of Coldplay, Rihanna of Katy Perry ook daadwerkelijk voor een miljoenenpubliek gaan optreden wordt waarschijnlijk snel duidelijk. Vorig jaar werd Bruno Mars namelijk begin september aangekondigd als artiest voor de halftime show.