Allemaal leuk en aardig die muziek, maar dat is zeker niet het enige waar artiesten druk mee waren in de 00's. In de jaren 2000 tot en met 2010 gebeurde er ook genoeg in de liefde. Even terugblikken: wie date het ook alweer met wie? 

1. Justin Timberlake en Britney Spears

Mega cliché, maar dit is wel het ultieme bewijs dat de tijd snel gaat: Justin en Britney waren een heerlijk stel in 1999.

In die tijd hadden we nog nooit van de term 'couple goals' gehoord, maar anders hadden we 'm volop toe kunnen passen op dit setje. We bedoelen maar, ze droegen gewoon matchende kleding:


2. Zac Efron en Vanessa Hudgens

Of beter gezegd, Troy en Gabriella uit de succesvolle High School Musical-films. De filmreeks was net zo geliefd als de relatie van deze twee. 

Acteren werd op deze manier wel lekker simpel, want ze hoefden niet eens te spelen alsof ze samen iets hadden. Dit is de gespeelde break-up in één van de films. In het echte leven strandde de relatie in 2010, na vijf jaar daten. 


3. Jan Smit en Yolanthe

Inmiddels zijn Jan en Yolanthe getrouwd en hebben ze kids, maar niet met elkaar. De twee hadden een relatie van 2007 tot 2009, en ze waren toen hét koppel van Nederland. Nouja, we hebben in ieder geval de foto's nog...


4. Enrique Iglesias en Anna Kournikova

En dan nu: een koppel wat nog bij elkaar is. Enrique is zo'n volhouder, want hij en tennisster Anna zijn al samen vanaf 2001. 

Ondanks wat roddels hebben de twee nooit bevestigd dat ze getrouwd zijn, en er zijn ook nog geen kids op komst. Of ja, voor zover wij weten.


5. Anouk en Unorthadox

Jaahaa, Anouk heeft ooit een relatie gehad met de man die meespeelde in de videoclip van haar single Michel in 2000. Hier is een relatie uit voortgekomen én het nummer 'Three Days In A Row'

Maar de relatie leidde tot meer dan muziek, want er kwam ook een zoon: Jesiah. Inmiddels is de zangeres twee kinderen verder, wat het totaal op zes brengt. Ze is nu gelukkig met haar liefje Dominique, waar ze dit gelijknamige nummer over schreef.

Zoals we al zeiden, in de 00's gebeurde er ook genoeg op romantisch vlak. Heb je toch meer interesse in de muziek? Luister dan vooral deze week de Q-top 500 van de 00's op Qmusic.

Foto: EPA