And the winner is... HARDWELL! Zo klonk het vorig jaar toen bekend werd dat de Nederlandse DJ voor het tweede jaar op rij bekroond werd met de titel #1 DJ van de wereld. Of dat ook dit jaar weer gaat gebeuren is aan jou, vandaag zijn namelijk de stembussen geopend.

Ieder jaar roept EDM-tijdschrift DJ Mag een DJ uit tot de nummer één, gebaseerd op de keuze van de liefhebber. Vorig jaar zijn er meer dan een miljoen stemmen binnengekomen uit wel meer dan 200 landen. Bij het Amsterdam Music Festival, dat plaats zal vinden tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE), zal de winnaar bekend worden gemaakt.

De afgelopen twee jaar was de winst in handen van Hardwell. Daarvoor stond Armin van Buuren van 2007 tot en met 2012 aan de top, met uitzondering van 2011, toen ging David Guetta er met de winst vandoor. Een andere grote kanshebber is Martin Garrix, die in een jaar tijd 36 plaatsen wist te stijgen en in 2014 op de vierde plek eindigde.

Stemmen

Wereldwijd zijn DJ's begonnen met het oproepen van fans om op ze te stemmen. Wie zijn jouw favorieten? Je mag er vijf doorgeven en op basis daarvan zal de uiteindelijke lijst bepaald worden. Laten we hopen dat Nederland ook komend jaar weer goed vertegenwoordigd zal zijn!

Geef hier je stem door!