Het is zover: will.i.am heeft eindelijk toegeven dat hij zijn track ‘Let’s Go’ met Chris Brown keihard gejat heeft!

De geruchten gingen al een tijdje. ‘Let’s Go’ is namelijk een exacte kopie van het nummer ‘Rebound’ van Arty & Mat Zo. Vergelijk de twee tracks hierboven maar! Het instrumentale stuk van ‘Rebound’ begint op ongeveer 1 minuut 8.

Will heeft gereageerd op de geruchten door naar een Amerikaans radiostation te bellen. “Ik ben een fan van Arty. Het is jammer dat het zo’n fiasco is geworden, maar hopelijk is het opgelost want ik ben een fan van die gasten. Zo erg zelfs dat ik tekst heb geschreven op hun instrumentale nummer.”

De ‘Scream & Shout’-rapper dacht dat hij toestemming van Arty had gekregen, maar blijkbaar is dat de soep in gelopen. “We zijn het nu aan het fixen”, zegt hij er nog bij.

Heel netjes dat Will zijn fout toegeeft, maar misschien moet hij Ke$ha ook even bellen. Will.i.am’s ‘Fall Down’ met Miley Cyrus lijkt namelijk verdacht veel op ‘Die Young’…

Update: We kunnen nog een track aan de lijst toevoegen! Deze keer heeft Will gejat van onze eigen Quintino en Sandro Silva. De beat in de track 'Bang Bang' van will.i.am (die begint na ongeveer 1 minuut) is overgenomen van Quintino en Sandro Silva's 'Epic'!