Bij Q hebben we het geluk om onze eigen muziekspecialist in huis te hebben: Wim van Helden. Kun je maar niet op die ene titel komen? Wie was ook alweer die ene artiest met dat ene liedje? Zoek je de perfecte track voor op je bruiloft? Wim is je man!

Daarom schakelden Joost & Hila hem vanmorgen in om een blik in de toekomst werpen. Want welke muziek gaan we in 2018 met zijn allen massaal luisteren? Wim doet een kleine voorspelling over de doorbraken van 2018.

De meest veelbelovende artiesten van 2018


Khalid (Khalid Donnel Robinson)
"Khalid, en dan bedoel ik niet DJ Khalid, maar de zanger. Hij is momenteel te horen op 'Silence' met Marshmello. Deze man, of jongen eigenlijk nog, uit Amerika is al even bezig, zelfs al genomineerd voor een Grammy. Niet gek voor iemand van 19 toch? En dan toch al zo’n doorleefde dikke stem hebben."


Roxeanne Hazes
"Ja, wie had dat gedacht. Ze zingt Nederlandstalig, met een duidelijke Hazes-tongval, en toch doet ze iets vernieuwends. Ze wordt zelfs de Nederlandse Lana Del Rey genoemd. En door haar telkens weer andere uiterlijk valt ze ook op."


"Ze is in alles veelbelovend, er hangt iets in de lucht. Ze is nu ook de nieuwe huisband in De Wereld Draait Door, dus dat gaat haar ongetwijfeld helpen meer voet aan de grond te krijgen. "

"Classy volksmuziek. Ze heeft goed gekeken naar wat er hip is en heeft daar haar eigen sound van gemaakt. Ze staat niet in tentfeesten met veel bier, maar doet een clubtour met een band."

Jacob Banks
"Nog een stem die opvalt. De Britse Jacob Banks, 26 jaar. Hij is dé muzikant van de toekomst, werd ontdekt door Timbaland en komt volgend jaar naar Nederland, 3 concerten zijn al uitverkocht. Het is R&B, soul en hiphop maar vooral de emotionele stem van Jacob Banks."


'Unknown (To You)' hoor je al regelmatig op Q, maar Wim verwacht dat dat alleen nog maar meer gaat worden!