Onze eigen muziekspecialist Wim van Helden doet elke week een shoutout naar een nieuwe track die je volgens hem écht niet mag missen. 

DEZE WEEK: MARTIN GARRIX & DAVID GUETTA MET 'SO FAR AWAY'

"Usher, Bebe Rexha, Dua Lipa…de wereldsterren liggen in de rij voor een samenwerking met onze Martin Garrix. Toch doet ‘ie op z’n nieuwste track het tegenovergestelde, al was dat niet zo gepland."

"Deze track maakte hij samen met goede vriend David Guetta, maar de zanger en zangeres die je hierop hoort zijn de nog onbekende Britse Jamie Scott en de Nederlandse Romy Dya. En vooral Romy heeft hier mooi een gelukje mee te pakken, want eigenlijk zou Ellie Goulding het deel van Romy zingen." 

"Ze hebben die versie zelfs nog laten horen tijdens een set op Tomorrowland, maar het uitbrengen kwam op dat moment niet goed uit voor het platenlabel van Ellie, waardoor de release een hele tijd is uitgesteld. En toen dachten Martin Garrix en David Guetta; oké, doei dan weten we wel iemand anders! Met als resultaat een grote kans voor Romy Dya uit Amsterdam die dankzij deze track nu de wereld over gaat." 

" ‘So Far Away’ doet niet zo 1, 2, 3 aan Martin Garrix denken. Pas bij de break met beats en de melodielijn die in het verlengde ligt van ‘Scared To Be Lonely’ en ‘There For You’ is zijn handtekening goed te ontdekken. De tussenliggende stukken die Jamie en Romy zingen klinken duidelijk anders. Die combi maakt het een bijzondere track." 


Shoutout Archief

Januari 2018
Wulf - 'All Things Under The Sun'
The Script - 'Arms Open'