Onze eigen muziekspecialist Wim van Helden doet elke week een shoutout naar een nieuwe track die je volgens hem écht niet mag missen. 

DEZE WEEK: Ilse DeLange - ‘Lay Your Weapons Down’

"Precies twintig jaar geleden bracht Ilse Delange haar eerste album World of Hurt uit, waar ook ‘I’m Not So Tough’ van af kwam. Dit liedje zorgde voor haar definitieve doorbraak. Op dit album was haar liefde voor countrymuziek al goed te horen, terwijl in de loop van de jaren haar muziek meer en meer ‘poppy’ werd. Totdat ze met The Common Linnets naar het Eurovisie Songfestival ging."

"De afgelopen jaren was ze vooral druk met The Common Linnets, scoorde ze een rol in de populaire Amerikaanse serie Nashville over een countryzangeres en ook op de Nederlandse buis was ze met ‘Ilse’s Veranda’ te zien in een programma over countrymuziek." 

"Nadat ze al vijf jaar geen nieuwe solo muziek meer heeft gemaakt, gaat ze nu haar jubileum vieren met een nieuw album dat simpelweg ‘Ilse Delange’ gaat heten, een clubtour en haar eerste eigen show in de Ziggo Dome. Met ‘Lay Your Weapons Down’ weet Ilse alvast de juiste snaar te raken.
Ze kwam glansrijk ‘Repeat of Niet’ door en is deze week de hoogste nieuwe binnenkomer in de Q25. ‘Lay Your Weapons Down’ is een gevoelig liedje met een klinkklare tekst waarmee Ilse wel eens kan gaan zorgen voor wat ‘Calm After The Storm’ in relaties."