Onze eigen muziekspecialist Wim van Helden doet elke week een shoutout naar een nieuwe track die je volgens hem écht niet mag missen. 

Deze week: Nielson - Doen, Durven of de Waarheid 

"De eerste vakantie zonder ouders, eerste zoen, eerste keer dronken, het eerste shaggie en met vrienden doen, durven of de waarheid spelen. Nielson blikt terug op zoals ‘ie zelf zegt “die goeie ouwe tijd”. Een vrolijke, zomerse track die vol zit met herkenbare teksten."

"Ondanks dat Nielson terugblikt heeft hij met zijn muziek juist een ontwikkeling doorgemaakt. Zijn sound is anders, volwassener en persoonlijker. Je kon hem uittekenen met een strak kapsel en zijn gitaar, maar ook dat is veranderd. Een volle bos krullen en met alleen nog een microfoon in de hand treedt ‘ie op met zijn band. De akoestische gitaarklanken zijn ingeruild voor elektronische beats."

"Zijn vorige track ‘Diamand’ deed zelfs een beetje denken aan The Weeknd. In ‘Doen, Durven of de Waarheid’ maakt Nielson een knipoog naar Doe Maar, maar dan met de sound van nu. Big2, bekend van The Opposites, vond de track zo tof dat ‘ie een remix heeft gemaakt."