10 Grammy Awards, 19 American Music Awards, 22 Billboard Music Awards, 11 Country Music Association Awards, 8 Academy of Country Music Awards, 10 People's Choice Awards en 25 Teen Choice Awards.

Met zo'n prijzenkast is het niet zo heel gek dat er ook een award naar jou vernoemd wordt! We hebben het hier natuurlijk over Taylor Swift, één van de meest succesvolle zangeressen van dit moment.

BMI Awards

Elk jaar organiseert Broadcast Music Inc. de BMI Awards. De organisatie, die opkomt voor de belangen van artiesten, reikt dan verschillende prijzen uit op het gebied van popmuziek en songwriters. Volgende maand vindt de 64e editie plaats en daarvoor hebben ze een nieuwe award in het leven geroepen: de Taylor Swift Award.

"Taylor verdient een eigen award, niet alleen vanwege haar muzikale invloed maar ook vanwege haar personelijke betrokkenheid bij het creëren van een standaard die de waarde van muziek voor iedereen inziet." vindt BMI.

Winnaar

Maar wie wint de allereerste Taylor Swift Award dan? De jury is waarschijnlijk in lang beraad geweest, wie verdient de award die vernoemd is naar de meest invloedrijke persoon in de popmuziek? Of Taylor Swift betrokken is geweest bij de selectieprocedure is niet bekend, maar er is een winnaar bekend! De Taylor Swift Award 2016 gaat naar.... TAYLOR SWIFT!

Een gebrek aan andere invloedrijke songwriters, BMI?


Foto: AFP