Dit weekend was de Wintertijd Challenge, editie 2013. Mattie & Wietze brachten live verslag uit van dit evenement. Door heel Nederland werd er gesport voor kinderen met een spierziekte. Klokslag 2 uur startten alle challenges met sporten.

De 11-jarige Thijmen was dit jaar ambassadeur van de challenge in Hengelo. En hij is in stijl gearriveerd bij de challenge. Thijmen werd namelijk opgepikt door een ME-busje en met een politie-escort afgeleverd.

En natuurlijk was de grote baas ook aanwezig. Louis van Gaal stond op het Wintertijd Challenge hoofdkwartier in Amsterdam. De bondscoach en ambassadeur van Spieren voor Spieren gaf om klokslag 2 uur het startschot. Maar of zijn horloge ook de goede tijd aangaf?

Q-DJ Marieke was aanwezig op het hoofdkwartier van de Wintertijd Challenge, het Sloterpark. Schoonspringen, zwemmen, hardlopen en aquajoggen, alles werd gedaan tijdens de Wintertijd Challenge. Marieke was erbij toen het startschot werd gegeven en de tussenstand bekend werd gemaakt.

Als alle bekende sporters aanwezig zijn, wie mag er dan niet ontbreken? Juist ja, John de Wolf. In Sliedrecht stak hij met kop en schouder boven de rest uit op zijn spinfiets. Mattie & Wietze keken of hij het allemaal nog wel aankon.

In Oldebroek organiseerde Oma Liesbeth een voetbalwedstrijd in de achtertuin voor haar kleinzoon Stijn. De 11 maanden oude Stijn heeft de spierziekte SMA. Omdat Liesbeth zelf niet de beste voetballer is zorgt zij wel voor de gezelligheid.

Rechtstreeks doorgereden vanuit de studio stond hij paraat. Jan van Halst ging hardlopen in Hengelo, maar of hij zijn pak aanhield?

Q-DJ Michiel deed verslag vanuit het Zuid-Hollandse Sliedrecht. Hardlopen, Spinnen, het gebeurde er allemaal. Maar of Mattie & Wietze hem ook zo ver kregen zijn sportschoenen aan te trekken?

Humphrey sport mee voor zijn zoontje Pax. Daarom heeft hij de 'PAX Challenge' opgericht. In Eindhoven gaat Humphrey samen met vele anderen rondjes rennen op de atletiekbaan, en Pax mag om 2 uur het startschot geven!

Dan kan je rondjes rennen al zwaar vinden, maar het kan altijd erger. In Den Haag gingen de militairen van de Frederikkazerne bikkelen met verschillende activiteiten. Mattie & Wietze spraken met plaatsvervangend commandant Dion.

Alle fragmenten check je hierboven!