Het is dinsdag en dus schuift de APP-man aan. Hij heeft app’s over voetbal. Want ieder moment kan Gareth Bale de duurste speler ooit worden. Er wordt gefluisterd dat hij voor 100 miljoen euro wordt gekocht door Real Madrid.

Hieronder de besproken app's:

Live uitslagen voor iPhone en iPad (Gratis)
Wekelijks trappelen er honderden duizenden voeten de Nederlandse voetbalvelden plat in allerlei amateur wedstrijden. Ook van die wedstrijden worden uitslagen bijgehouden en is het speelschema te bekijken via een app, en wel Live uitslagen. Binnen de app kun je kiezen voor gegevens over de competitie of de beker. Je kiest vervolgens een regio en dan een klasse om de wedstrijden en de uitslagen te zien. Je kunt je ook opgeven als reporter om verslag te doen van wedstrijden. Van de competitie kun zien wat de uitslagen zijn, de standen in de verschillende poules, het komende programma en wie de topscorers zijn. De app werkt, maar zou wel een upgrade kunnen gebruiken mbt de User Interface en het design. Het ziet er erg knullig uit en werkt niet echt intuitief. Maargoed, het lijkt allemaal liefdewerk-oud papier en dat zal het ook zijn. Voor mensen die van de amateur competitie op de hoogte willen blijven is het voldoende.

SkillzAndDrills Soccertutorial voor iPhone (Gratis)
Wil je ook de trucjes van Ronaldo en andere voetbal virtuozen oefenen dan heb je aan deze app een goede. Binnen de app zijn verschillende categorieen te vinden van beginner tot expert. In elke categorie staan divers trucs die bekende spelers gebruiken. Bij elke truc staat een beschrijving, maar ook een zeer gedetailleerde video van hoe de truc uitgevoerd moet worden. Met deze app kun je letterlijk de "Zidane Pull Back Flip", de "Maradonna spin" of de "Ronaldo Fake Back pass" oefenen om je vrienden mee gek te maken op het veld!

Four Four Two stats zone voor iOS (Gratis)
Voetbal kijken is leuk en het geleuter van de analisten is alweer meer voor de echte fanatiekelingen, maar voor de echte voetbal fetisjisten die ook de buitenlandse competitie volgen is er FourFourTwo stats zone. Binnen deze app krijg je van de Spaanse, Duitse, Engelse, Franse en Italiaanse competitie van elke wedstrijd een enorme bak met statistieken over je uitgestort. Je kunt per wedstrijd zien wie welke pass gegeven heeft, of hij gelukt is, wie een assist gegeven heeft, wie geschoten heeft op of naast doel, of het een goal was of geblocked werd, welke tackles gemaakt zijn door wie en of die gelukt is, ballen afgepakt, kopduels, fouten die gemaakt zijn et cetera. Dit wordt met strepen en pijlen op het veld aangegeven en kun je van minuut tot minuut door middel van een slider bekijken. je kunt dit ook per afzonderlijke speler bekijken of spelers en teams met elkaar vergelijken. Binnen het veld wordt aangegeven welke spelers van meeste invloed waren. je kunt je favoriete teams opslaan en deze gegevens worden allemaal live geupdate tijdens de wedstrijden. Kortom een must-have voor de echte statistiek die hards.

[shitapp] Fox Sports Live voor iOS en Android (Gratis - Live bekijken via abonnement)
Fox is een hele commerciële partij en dat is goed te merken. De app van Eredivisie is in een update veranderd in de app van Fox sports en de prijzen voor het bekijken van live wedstrijden via de app is ongeveer verdrievoudigd. Je kunt geen samenvattingen meer bekijken binnen de app zonder een abonnement te hebben bij een Televisie aanbieder. Heb je dat niet, bijvoorbeeld omdat je ouders dat niet willen, dan kan je er dus niets mee. Dat was bij Eredivisie Live beter geregeld. Binnen de app kun je wat nieuws lezen en uitslagen bekijken, maar zonder abonnement kom je niet verder. Dan zijn er genoeg apps die datzelfde ook. De app op zich werkt redelijk alhoewel je bij elke keer opstarten weer al het nieuws krijgt en niet alleen van de eredivisie en je niet vanuit de app kunt registreren. Kortom een verslechtering en daarom de shit-app van de week.