De ene artiest schreef de track van de andere artiest! Elke dinsdag en donderdag hoor je bij Q-dj Wim van Helden het Writersblock, waarin je twee artiesten achter elkaar hoort die stiekem meer met elkaar te maken hebben dan je denkt.

Wist je bijvoorbeeld dat 'Love Yourself' van Justin Bieber is geschreven door Ed Sheeran? En 'Burn' van Ellie Goulding door Ryan Tedder van OneRepublic? Jazeker!

We zetten de meest opvallende voor je op een rijtje, zodat je weer genoeg feitjes hebt om te delen op de volgende verjaardag van je tante:

Mary J Blige + Pharrell Williams

Pharrell Williams heeft onwijs veel gigantische hits op zijn naam staan, zo ook 'No More Drama' van Mary J Blige. Let vooral ook even op de drie achtereenvolgende tonen aan het begin van het nummer die kenmerkend zijn voor werk van Pharrell.

Beyoncé + Ne-Yo

Ook Beyoncé vraagt zo nu en dan wel eens om een helpende hand. Wist je namelijk dat zij haar hit 'Irreplaceble' schreef met hulp van Ne-Yo?

Rihanna + Chris Brown

De twee waren niet alleen een setje op liefdesgebied, ook op muzikaal vlak gingen de twee samen het avontuur aan. Chris Brown schreef namelijk Rihanna's hit 'Disturbia'.

Jessie J + Sam Smith

Sam Smith was nog niet eens wereldberoemd toen hij samen met Jessie J het prachtige nummer 'Flashlight' in het leven riep. Het werd de soundtrack van de welbekende film Pitch Perfect 2.


Pussycat Dolls + Cee Lo Green

Wie had gedacht dat de grote doorbraakhit van de Pussycat Dolls, 'Don't Cha', uit handen komt van 'Fuck You'-zanger Cee Lo Green!

Ariana Grande + David Guetta

Met 'One Last Time' wist Ariana Grande wereldwijd een hit te scoren, maar wist je dat niemand minder dan de Franse DJ David Guetta heeft meegeschreven aan de track? Nu wel!


Rihanna + Justin Timberlake

En daar is Rihanna weer! Nu je het weet ga je het nummer nooit meer anders horen, 'Rehab' is namelijk mede geschreven door Justin Timberlake!

Gwen Stefani + Pharrell Williams

Pharrell Williams en Gwen Stefani zijn dikke maatjes en de zanger heeft al meerdere malen meegewerkt aan de muziek van Gwen. Maar wist je dat 'Hollaback Girl' ook zijn werk is?


Heb jij nog toffe suggesties voor het Writersblock? Tweet ze dan vooral naar @WimvanHelden!