De ene artiest schreef de track van de andere artiest! Elke dinsdag en donderdag hoor je bij Q-dj Wim van Helden het Writersblock, waarin je twee artiesten achter elkaar hoort die stiekem meer met elkaar te maken hebben dan je denkt.

Wist je bijvoorbeeld dat 'Love Yourself' van Justin Bieber is geschreven door Ed Sheeran? En 'Burn' van Ellie Goulding door Ryan Tedder van OneRepublic? Jazeker!

We zetten de meest opvallende voor je op een rijtje, zodat je weer genoeg feitjes hebt om te delen op de volgende verjaardag van je tante:

Maroon 5 + Mike Posner

Met 'I Took A Pill In Ibiza' heeft Mike Posner na jaren weer een grote hit in handen, toch heeft hij niet stilgezeten in de tussentijd. Het vrolijke 'Sugar' van Maroon 5 is namelijk uit zijn pen gekomen!


Miley Cyrus + Jessie J

Ondanks dat Jessie J haar roots in Groot-Brittanië liggen weet ze er overal een feestje van te maken. Zij schreef namelijk mee aan 'Party In The USA' van Miley Cyrus!

Adam Lambert + P!nk

P!nk schreef mee aan 'Whadaya Want From Me' van Adam Lambert. Nu je dit weet, beeld je eens in hoe P!nk het zou zingen... Niet verkeerd hè?

Justin Bieber + Ed Sheeran

Ondanks dat hij niet vermeld staat in de titel van het nummer is Ed Sheeran toch echt te horen in 'Love Yourself' van Justin Bieber... Luister maar eens!

Michael Jackson + R. Kelly

Dit is zo'n nummer die ie-de-reen kan meezingen. Maar wist je ook dat Michael Jackson dit nummer samen maakte met R. Kelly?

Benieuwd naar meer van dit soort overeenkomsten? Check hier Deel 1 van het Writersblock!

Heb jij nog toffe suggesties voor het Writersblock? Tweet ze dan vooral naar @WimvanHelden!