Als je als X-Factor jury wordt ontslagen, dan moet je het wel heel bont hebben gemaakt. Zangeres Natalia Kills en haar man Willy Moon, beide in de jury van de Nieuw-Zeelandse X-Factor, maakten een kandidaat werkelijk met de grond gelijk. Zo erg dat zelfs Ellie Goulding en Ed Sheeran zich achter de deelnemer scharen. Ook het programma zelf vond het blijkbaar niet kunnen, de twee zijn namelijk ontslagen van het programma.

Beschaamd

Het commentaar begon met Natalia Kills, die "beschaamd" en "misselijk" was van het feit hoeveel de deelnemer, Joe Irvine, op haar man leek. "Als een artiest die creatieve integriteit en intellectuele eigendom respecteert, ben ik misselijk van hoeveel je mijn man hebt gekopieerd."

"Heb je geen respect voor originaliteit? Je bent een grap. Het is goedkoop, het is misselijkmakend - ik vind het persoonlijk artistiek afgrijselijk." Willy Moon sloot zich er helemaal bij aan en liet er ook geen gras over groeien: "Het is goedkoop en absurd. Het is een beetje eng, ik heb het gevoel alsof je iemands huid op je hoofd gaat naaien en iedereen in het publiek gaat vermoorden."

Ontslagen

Dat schoot bij veel mensen in het verkeerde keelgat, waardoor er veel oproer ontstond op Twitter met een petitie als gevolg. De CEO van de zender die de talentenjacht uitzond, Mark Weldon, kon niet anders dan ze ontslaan en liet weten: "We hebben er niet meer vertrouwen in dat Kills en Moon de juiste personen zijn om de rol als jury van 'The X Factor' op zich te nemen, daarom zullen zij per direct de show verlaten."

Reacties van artiesten

Na het zien van dit optreden waren er veel artiesten die Joe Irvine een hart onder de riem wilden steken. Ellie Goulding liet weten dat "je wel relevant moet zijn om te kunnen zeggen dat iemand je stijl steelt". Later verwijderde ze de Tweet.

Ed Sheeran stuurde ook wat opbeurende noten:


En Lorde bakte cupcakes:


Bekijk de video met het jurycommentaar hierboven.