Na elf jaar huwelijk gaan Chris Martin en Gwyneth Paltrow scheiden, dat staat in een verklaring op de site van de actrice. De frontman van Coldplay en actrice laten weten dat ze tevergeefs hebben geprobeerd om hun huwelijk te redden.

"Met een hart vol verdriet hebben we besloten om te scheiden. We hebben er ruim een jaar aan gewerkt, soms samen, soms apart van elkaar, om te kijken wat er mogelijk was tussen ons, maar we zijn tot de conclusie gekomen dat we, ondanks dat we erg veel van elkaar houden, gescheiden verder zullen gaan", staat in de verklaring.

"Hoe dan ook, we zijn en blijven een familie en in vele opzichten zijn we dichterbij elkaar dan ooit." Verder vraagt het stel om privacy in deze bijzondere tijd: "We hebben onze relatie altijd privé gehouden en we hopen dat dat, terwijl we uit elkaar gaan, zo kan blijven".

Gwyneth en Chris leerden elkaar in 2002 na een concert van Coldplay kennen. Een jaar later trouwden ze in het geheim. Inmiddels hebben ze twee kinderen: dochter Apple van 9 en zoon Moses die zeven jaar oud is.