Na het vertrek van Zayn Malik uit One Direction heeft hij zelf eigenlijk nog niks van zich laten horen. In een interview met The Sun vertelt hij nu eindelijk zijn verhaal achter het vertrek uit de populaire boyband.

Naar eigen zeggen kon hij het niet meer aan. Hoewel deze beslissing gek en misschien een beetje gestoord is voelt Zayn zich meer in controle over zijn eigen leven dan dat hij ooit heeft gedaan. "Het voelt goed dat ik dit doe, goed voor mezelf en goed voor de jongens."

Geruchten dat er scheurtjes binnen de band zouden zijn werpt hij gelijk de afgrond in, maar hij geeft wel toe dat hij al langere tijd uit de band wilde stappen. "Weet je, ik was al langer iets aan het doen waar ik me niet prettig meer bij voelde, alleen maar om andere mensen te pleasen. Ik ben nu ook alleen maar van slag omdat ik het gevoel heb dat ik ze misschien heb teleurgesteld."

"Het is niet dat ik mijn rug naar de fans heb toegekeerd of iets dergelijks, het is meer dat ik niet iets kan blijven doen waar ik niet meer achter sta."

Kickstarter

Ondertussen is een groep fans begonnen met een soort Kickstarter project om geld in te zamelen om zo de band "vrij te kopen" van het management, zodat ze zogezegd zelf meer vrijheid zouden hebben.

Het uiteindelijke doel is geen kattenpis, zo hoopt de groep $500 miljoen dollar op te halen! Mocht blijken dat ze uiteindelijk niet de band kunnen opkopen dan gaat al het geld naar het goede doel.

Liam geeft verklaring

Bandlid Liam Payne heeft inmiddels op Twitter een statement geplaatst waarin hij zegt dat de vriendschap tussen Zayn en de band nooit verloren zal gaan. Klik hier om het helemaal te lezen.

Foto: EPA