We horen weer eens wat van Zayn Malik! Zijn gesprek met het blad Fader is het eerste grote interview sinds hij One Direction verliet. Natuurlijk geeft hij toelichting op zijn beslissing en is er een voorproefje van zijn eerste solomateriaal.

Ik kon mijn eigen draai er niet aan geven

"Er was binnen de band geen ruimte om creatief te experimenteren," zo vertelt Zayn. "Als ik een refrein of vers lichtelijk R&B of met mijn eigen smaak zou inzingen moest het altijd 50 keer worden opgenomen totdat het onwijs standaard was, zodat ze die versie konden gebruiken. Wanneer ik iets voorstelde voelde het alsof het niet bij ons paste."

"Er was vanuit het management een algemeen idee voor de band, en ik was gewoon niet meer overtuigd van wat we verkochten. Ik stond niet meer 100% achter de muziek. Het paste niet bij mij. Hoewel we de grootste boyband ter wereld waren voelde het raar, we werden verteld ergens blij mee te zijn waar we eigenlijk niet achter stonden."

"Ik kwam uiteindelijk tot de conclusie dat het me niet ging om de grootste zijn. Het ging niet meer om de kaartverkoop, maar meer om de mensen die ik wilde bereiken. Ik wil ze op de juiste manier bereiken en ik wil dat ze geloven wat ik zeg. Ik heb genoeg gedaan om financieel comfortabel te kunnen voortbestaan. Nu wil ik gewoon muziek maken. Als mensen daar naar willen luisteren ben ik blij, zo niet, luister er dan niet naar. Ben ik ook oké mee. Ik hoef niet meer op het hoogste niveau te verkopen om me voldaan te voelen."

Ik zou zelf niet naar One Direction luisteren

"Ik ben nu elke dag aan het werk, maar ik werk aan muziek dit ik leuk vind." Zo vertelt hij verder. "Zou jij naar One Direction luisteren als je met je meisje op een feestje bent? Ik niet. Dat bedoel ik niet beledigend, dat is gewoon wie ik ben als 22-jarige man. Hoewel ik in de band zat en van alles hield wat we deden was het niet de muziek waar ik zelf van kan houden."

"Twee weken geleden sprak ik toevallig met Liam. Dat was de eerste keer sinds ik uit de band ging. Ik belde hem op en hij wilde praten. Hij zei dat hij het destijds niet begreep, maar op dit moment volledig snapt waarom ik deze keuze heb gemaakt. Hij begrijpt dat het mijn ding is en hij wil graag weer eens afspreken om goed te praten en ook samen aan muziek te werken buiten One Direction om. Iets wat we altijd al wilden doen."

Solomateriaal

Bij het interview hoort de volgende video, voor de oplettende kijker zit daar een nummer genaamd 'Befour' in verwerkt. Een eerste voorproefje van Zayn Malik solomateriaal!