'Lady Marmalade'
Voulez vous coucher avec moi, ce soir? Die tekst kunnen we allemaal meezingen! Je kunt ‘Lady Marmalade’ kennen van Christina Aguilera met P!nk, Mýa, Lil’ Kim en Missy Elliot. Zij namen de track in 2001 op als soundtrack van de film ‘Moulin Rouge’. De dames kregen elk een Grammy Award voor hun dikke hit. Voor Xtina was het haar vierde nummer 1 track, voor de Lil’ Kim, P!nk en Mýa hun eerste.

Maar… zij waren niet de eersten. In de eerste instantie werd ‘Lady Marmalade’ opgenomen voor de groep Eleventh Hour, maar de meidengroep Labelle ging ermee aan de haal en scoorde een nummer 1-hit in 1974!

'If I Were A Boy'
Ben je al bekomen van de schok? Inderdaad, ‘If I Were A Boy’ is origineel niet van Beyoncé, maar van BC Jean! De 26-jarige singer/songwriter schreef de track uit eigen ervaring. Jammer genoeg werd haar versie afgewezen en plaatste ze de track alleen op het internet.

Kort daarna kwam BC Jean erachter dat Beyoncé ‘If I Were A Boy’ had opgenomen. Ze was daar nogal pissig over, maar inmiddels is de strijdbijl begraven.

'One Way Or Another (Teenage Kicks)'
De One Direction versie van ‘One Way Or Another (Teenage Kicks)’ doet het goed in de iTunes Top 30! Hij kwam binnenknallen op nummer drie en heeft in de iTunes Dag Top 3 zelfs op nummer 1 gestaan. De boys namen de single op voor ‘Red Nose Day’ van het goede doel Comic Relief.

Het is alleen niet hun track! Origineel is ‘One Way Or Another’ namelijk van Blondie, die het nummer in 1978 uitbracht. Ook gebruikten ze een sample uit The Undertones’ track ‘Teenage Kicks’. Zo hoog als One Direction is Blondie er trouwens niet mee gekomen, in Amerika kwam ze niet hoger dan nummer 24 in de hitlijsten.

'Don't Stop The Music'
De dag nadat Rihanna’s dancetrack ‘Don’t Stop The Music’ uitkwam zat Jamie Cullum al achter de piano om een cover te maken! Zijn versie is jazzy en langzamer, maar net zo catchy.

“Het was de tekst die me aantrok. Het is zo’n sexy tekst!” volgens Jamie. “En ik kon het nummer ombouwen in iets met een hele nieuwe sound.” Heel tof, maar Jamie’s versie versloeg RiRi niet in de hitlijsten. Zij stond namelijk eenzaam aan de top op nummer 1, dat is Jamie niet gelukt.

'Ayo Technology'
Je zou het bijna vergeten, maar ‘Ayo Technology’ was origineel van 50 Cent en Justin Timberlake! De twee schopten het met de track niet verder dan de 17e plek in de hitlijsten. Toen Milow ermee aan de haal ging werd het een heel ander verhaal! Hij maakte een akoestische versie van de track en die ging als een speer. ‘Ayo Technology’ werd zijn eerste (en laatste) nummer 1 hit in Nederland.

'Ready Or Not
Back to the 90’s! Toen bracht The Fugees de track ‘Ready Or Not’ uit, en hij ging razendsnel naar de top van de hitlijsten. Nu is er een nieuwe versie, vers van de pers binnengekomen op Q: Bridget Mendler – ‘Ready Or Not’.

Zou ook dit weer een hit worden? Of heb jij liever de 90’s versie?