'The Tide Is High'
“The tide is high but I’m holding on, I’m gonna be your number 1!” Ken je ‘m nog? Dan ken je ‘The Tide Is High’ waarschijnlijk van Atomic Kitten. Jammer voor de dames is het helemaal niet hun eigen nummer!

De track is origineel van de Jamaicaanse groep The Paragons. Toen zij ‘The Tide Is High’ uitbrachten ging dat vrijwel onopgemerkt voorbij, maar Atomic Kitten ging ermee naar de top. Het was hun derde en laatste nummer 1 hit.

Kijk trouwens eens goed naar bandlid Natasha Hamilton! Deze clip is heel bekend geworden omdat Natasha duidelijk zwanger is onder haar kortje topje.

'Don't Stop The Music'
Vorige week hadden we het over Jamie Cullum, hij heeft ‘Don’t Stop The Music’ namelijk gecovered. Maar een deel van de track is niet van RiRi! Het “mama se mama sa mama ku sa” gedeelte komt uit ‘Wanna Be Startin’ Somethin’’ van niemand minder dan Michael Jackson. Luister maar hierboven!

'Gold Digger'
In 2004 speelde Jamie Foxx de hoofdrol in Ray, een film over het leven van de blinde Amerikaanse zanger/pianist Ray Charles. Hij won een onder andere een Oscar voor zijn rol. Datzelfde jaar bracht Kanye West de track ‘Gold Digger’ uit, met Jamie Foxx én een dikke sample van Ray Charles nummer ‘I Got A Woman’!

Komisch detail, als je goed oplet zie je John Legend in de video voorbijkomen. John zat bij het label van Kanye, goeie promo dus.

'Valerie'
Veel mensen weten dit niet, maar de hit ‘Valerie’ van Mark Ronson en Amy Winehouse is eigenlijk gewoon een dikke cover! The Zutons, een band uit Liverpool bracht de originele track een jaar eerder uit in 2006.

Zoals je misschien merkt zit Amy niet in de video. Er is nooit iets officieel over bevestigd, maar de populairste theorie is dat Amy niet is komen opdagen voor de videoshoot. Dit waarschijnlijk door de drugs/drankproblemen waar ze toentertijd mee worstelde. Mark Ronson was not amused en maakte de clip zonder haar.

Het lijkt zelfs alsof hiernaar verwezen wordt in de video! De zangeres komt het podium niet op, dus pikt de band Amy Winehouse look-a-likes uit het publiek.

'I Follow Rivers'
Dit is een flinke prestatie! Lykki Li en Triggerfinger stonden tegelijkertijd in de hitlijsten… met hetzelfde nummer. De Triggerfinger cover van ‘I Follow Rivers’ deed het alleen duidelijk beter dan het origineel van Lykki Li. Een beetje lullig voor Lykki is het wel.

'Feel This Moment'
Ze staan nu op nummer 10 in de iTunes Top 30 met ‘Feel This Moment’, Christina Aguilera en Pitbull. Misschien kwam het deuntje uit de partytrack je wel al bekend voor? Het is namelijk een sample uit ‘Take On Me’ van A-Ha! Check ‘m hierboven.