De Q-snowcase 2014 is begonnen! 40 Luisteraars zijn met een aantal dj's naar de Oostenrijkse sneeuw en elke dag schrijft één dj een blog vanuit de sneeuw. Vandaag, zaterdag 25 januari, doet Q-dj Mattie Valk de groetjes.

Q-snowcase blog: Mattie

Meestal als ik iets schreef vanaf wintersport was het "hoi oma, het is hier heel leuk, groetjes van iedereen", maar misschien is een iets langer verhaal leuk.

We vloeken enorm
Het is hier top! De dag begon vandaag al meteen goed met de constatering dat Wietze en ik de meest vloekende skipakken hebben die de Alpen ooit gezien hebben. Een oranje broek, een rode jas, en een bordeaux rode sjaal. Die zonnebrillen op de skipiste zijn niet tegen de zon, maar tegen onze pakken.

Veulen op de piste
Het goede nieuws is dat Wietze de Jager (links op de foto) nog in leven is. Hij heeft twee keer op ski's gestaan en ging vanmorgen meteen naar de top. Als een pasgeboren veulen ging hij de zwarte piste af. En met succes! Op dit moment staan we op het punt om te gaan après-skiën. Ik dacht laat ik dit verhaal maar even daarvoor schrijven. Want gisteren bleek dat ik niet echt bestand ben tegen de vazen waarin ze hier bier schenken. Ik heb er maar eentje op hoor...

Fijn dat niemand me hier kan tegen spreken. Dus ik heb er echt maar eentje op. Sterker nog, ik hou niet van bier! Nou genoeg gelogen, groeten uit Oostenrijk!

Mattie Valk