Een grote mijlpaal in een bijzondere tijd: voor het eerst sinds de oprichting in 2005 is Qmusic marktleider in de belangrijke doelgroep 20-49 jaar. Het marktaandeel is 16,4%, wat ruim een procentpunt meer is dan de nummer twee.

Programmadirecteur Dave Minneboo laat weten: "Ik ben ontzettend trots dat we onszelf marktleider mogen noemen. We hebben er de afgelopen tijd hard naartoe gewerkt, met een sterke programmering en met acties die dicht staan bij wie we zijn. De luisteraar staat bij alles wat we doen centraal, al sinds de oprichting in 2005. Dat we nu marktleider zijn, zet die filosofie kracht bij met de beste resultaten die we ons kunnen wensen."

Minneboo vervolgt: "De programmering van Qmusic staat als een huis: de ochtendshow met Mattie en Marieke, het Foute Uur, 'music driven' shows overdag, de middagshow met Domien, de avond en het weekend voor talenten, die we veelal zelf hebben gescout in het Q-college. We spelen het populairste radiospel, Het Geluid en sinds de komst van de Top 40 anderhalf jaar geleden hebben we ook de meest toonaangevende hitlijst van het land. We werken hier elke dag keihard voor, met alle collega's die allemaal de eer verdienen die hen toekomt."


Marktindex juni

Als gevolg van de impact van het coronavirus, informeren wij je dat Qmusic de marktindex voor de maand juni per direct verlaagt naar 95. Dit betekent dat we op alle campagnes die reeds zijn aangevraagd de nieuwe marktindex toepassen en de GRP-aantallen hierop zullen corrigeren. De aangepaste uitzendschema’s worden zo spoedig mogelijk toegestuurd. De komende aanvragen zullen meteen met index worden ingedeeld.