• Qmusic biedt uiteenlopende stages aan bij verschillende radioprogramma’s 
  • Periode: september 2023 t/m januari 2024
  • Iets voor jou? Meld je aan voor Q-day op zaterdag 15 april 2023

Bij Qmusic bieden we jou de perfecte stageplaats om alles over radio te leren. Je werkt samen met de beste contentmakers en krijgt veel mogelijkheden om zelf content te maken. Alle stageplekken bij Qmusic zijn voor 36 uur. De verdeling van dagen en uren kan per stageplek verschillen.

Heb je interesse? Meld je dan aan voor onze Q-day!

Q-day

Tijdens Q-day starten wij de zoektocht naar nieuw talent, en bieden wij jou een unieke kans om een kijkje te nemen achter de schermen bij Qmusic. Je krijgt op deze dag de kans om te laten zien wat je in huis hebt en je volgt workshops en duikt zelf de studio in. Na deze dag hoor je op maandag of je wel of geen stageplek hebt gekregen.

Q-day is op zaterdag 15 april 2023 bij Qmusic in Amsterdam. Wij kijken er alvast naar uit om jou te ontmoeten, dus meld je onderaan deze pagina aan. 

De stageplekken

Je kan bij diverse programma's stage lopen bij Qmusic:

Redactie- en productiestage Ochtendshow

Bij de ochtendshow leer je iedere dag iets anders. Je werkt niet alleen mee aan het dagelijkse programma, ook unieke content creëren voor radio en social media behoort tot je takenpakket. Je vindt een videoconcept uitwerken net zo leuk als meewerken aan grote projecten zoals de Q-escape room.

Deze stageplek is ideaal voor studenten die van afwisseling houden, goed kunnen plannen, en vol ideeën zitten.

De stagedagen zijn van maandag tot en met donderdag. Jouw dagen zijn in basis overdag, maar je bent in de gelegenheid om ook vroeg (05:30u) in Amsterdam te zijn. En nee, dan rijdt er nog geen OV.

Redactiestage bij de Top 40

Hou jij van muziek, weet jij precies wat er speelt bij de artiesten van de Top 40 en ben jij goed in het schrijven van teksten? Dan is deze stageplek voor jou!

Naast de Top 40 op vrijdag (en zaterdag) werk je ook inhoudelijk mee aan de Top 40 podcast en de Top 40 Awards.

De stagedagen zijn van woensdag t/m zaterdag.

Redactie- en productiestage weekendshows + zenderbrede acties

Een perfecte stageplek voor studenten met al wat ervaring op radiogebied of met eigen ambities om radio te maken. Maar ook zonder ervaring ben je natuurlijk welkom. Je werkt niet alleen aan verschillende programma’s in het weekend maar je werkt ook mee aan zenderbrede acties binnen Qmusic. Bij deze stageplek heb je veel afwisseling, je leert niet alleen veel over radio en ben je veel in een radiostudio te vinden, je werkt ook samen met andere afdelingen om de zenderbrede acties tot een succes te maken.

De stagedagen zijn van donderdag t/m zondag.

Redactiestages nieuwsredactie Qmusic

Studeer je journalistiek of een vergelijkbare opleiding? Ben jij nieuwsgierig, op de hoogte van het laatste nieuws en wil jij scherpe en heldere teksten leren schrijven? Je zorgt voor de beste experts voor quotes, monteert audio en schrijft mee aan de bulletins.

Het is daarbij een kunst om echt alleen de belangrijkste informatie te behouden en dit zo duidelijk mogelijk over te brengen. We hebben immers maar beperkt de ruimte. Kan je snel schakelen en ga je goed op strakke deadlines? Dan ben jij de student die wij zoeken!

Voor de nieuwsredactie zijn twee stageplekken beschikbaar. De stagedagen zijn van maandag t/m vrijdag. Je werkt of dagelijks van 08.00-15.00 uur of dagelijks van 15.00-22.00 uur. 


Zorg dat je je voor 1 april 2023 hebt aangemeld via onderstaand formulier. Uitnodigingen voor Q-day worden uiterlijk 3 april verzonden.