Close Qmusic

Vraag & Antwoord Het Geluid

Veel gestelde vragen over het grootste geheim van het jaar!

V: Wanneer hoor ik Het Geluid?
A: Je hoort Het Geluid 2x per uur op Qmusic. We spelen Het Geluid elke werkdag; van maandag t/m vrijdag iedere dag tussen 07.00 en 19.00 uur.

V: Hoe doe ik mee met Het Geluid?
A: Stuur een gratis bericht met jouw naam via de Qmusic app of via 'Berichten' op Qmusic.nl. Let op: je hoeft maar één bericht te sturen om elk uur kans te maken teruggebeld te worden. Pas als Het Geluid is geraden en er komt een nieuwe opgave, dan moet je opnieuw een bericht sturen om mee te kunnen doen.

V: Hoe oud moet ik zijn om mee te doen met Het Geluid?
A: Je moet 18 jaar of ouder zijn om mee te kunnen doen met Het Geluid.

V: Kan ik ook vanuit het buitenland meedoen?
A: Ja, met de Qmusic app of via Qmusic.nl kun je ook vanuit het buitenland een bericht sturen om mee te doen. Let op: je dient wel in Nederland woonachtig te zijn om mee te mogen spelen (zie wedstrijdreglement)

V: Wat is het beste moment om een bericht te versturen?
A: Er bestaat niet iets als het beste moment om een bericht te sturen voor Het Geluid. De selectie van kandidaten gebeurt geheel willekeurig. Dat betekent dat iemand die twee weken geleden een bericht heeft gestuurd voor Het Geluid, net zo veel kans maakt om teruggebeld te worden als iemand die zich een uur geleden heeft aangemeld.

V: Waarom word ik niet teruggebeld?
A: Het liefst zouden we iedereen terugbellen die zich heeft opgegeven voor Het Geluid, maar dat is helaas niet mogelijk. We spelen Het Geluid van maandag t/m vrijdag van 07.00 tot 19.00 uur en alleen dan wordt er elk uur één iemand teruggebeld die een gokje mag doen op de radio. Bij Mattie & Wietze in de ochtend worden om 07.30 uur niet één maar drie kandidaten gebeld. De kandidaten worden geheel willekeurig geselecteerd, dus het is een kwestie van geluk of je wordt teruggebeld.

V: Moet ik elk uur opnieuw een bericht sturen voor Het Geluid?
A: Je hoeft maar één bericht te sturen om kans te maken teruggebeld te worden voor Het Geluid. Je moet dus niet elk uur of elke dag opnieuw een bericht met je naam te sturen naar Qmusic. Pas als het huidige Geluid is geraden en er een nieuw Geluid komt, dan pas moet je opnieuw een bericht sturen om mee te doen. In dat geval gaat het namelijk om een nieuw Geluid en dus een nieuwe spelronde met nieuwe kansen!

V: Kan ik ook bellen voor Het Geluid?
A: Nee, om mee te doen met Het Geluid kun je alleen sms'en of een bericht sturen via de Qmusic app met daarin jouw naam.

V: Maak ik meer kans als ik vaker een bericht stuur?
A: Alle berichten afkomstig van één telefoonnummer worden gebundeld. Je maakt dus niet meer kans als je vaker je naam stuurt.

V: Help! Ik krijg helemaal geen ontvangstbevestiging
A: Als je bericht stuurt via de Qmusic app of via Qmusic.nl dan krijg je geen ontvangstbevestiging. Als je bericht is verzonden, dan is-ie aangekomen bij Qmusic.

V: Waarom staat mijn antwoord dat ik heb gestuurd niet op de website?
A: Als je mee wilt doen met Het Geluid, moet je alleen je naam sturen en niet het antwoord. Alleen de antwoorden die door kandidaten op Qmusic worden genoemd en fout zijn, die komen op de site te staan in de lijst met foute antwoorden.

V: Moet ik ook het antwoord voor Het Geluid sturen naar Qmusic?
A: Nee, wij willen het antwoord dat je gaat geven op de radio niet van tevoren weten, want dan zou de schijn kunnen ontstaan dat wij kandidaten selecteren op basis van het antwoord dat ze gaan geven. De selectie voor Het Geluid is geheel willekeurig, dus het volstaat om alleen je naam te sturen.

V: Wat is de speciale SuperRonde?
A: Bij Mattie & Wietze spelen we elke werkdag de zogenaamde SuperRonde waarbij drie kandidaten achter elkaar een gok mogen wagen voor Het Geluid. Ook hierbij zal de waarde van Het Geluid bij ieder fout antwoord met 100 euro toenemen. Het Geluid kan in de SuperRonde dus snel in waarde oplopen en je hebt er snel weer meer foute antwoorden bij waarvan je weet dat dat Het Geluid niet is.

V: Hoe wordt bepaald wie er wordt teruggebeld?
A: Uit alle berichten via de Qmusic app en 'Berichten' op Qmusic.nl voor Het Geluid, wordt er per spelronde willekeurig één iemand teruggebeld.

V: Kan ik mijn antwoord ook per mail of via Twitter of Facebook doorsturen?
A: Nee. Deelname is alleen mogelijk door je naam te sturen via de Qmusic app of Qmusic.nl. Let op: alleen je naam en niet het antwoord.

V: Ik heb geen mobiele telefoon, hoe kan ik dan meedoen met Het Geluid?
A: Deelname voor Het Geluid kan echt alleen via sms of via de Qmusic app. Misschien kun je -met toestemming- de mobiele telefoon van iemand anders gebruiken. Die persoon moet dan ook aan de lijn kunnen komen op het moment dat er teruggebeld wordt.

V: Weten de dj's wat Het Geluid is?
A: Nee, de Q-dj's weten niet wat Het Geluid is. Dus ook voor hen is het nog steeds het grootste geheim van het jaar.

V: Wanneer worden er tips gegevens voor Het Geluid?
A: De Jury van Het Geluid bepaalt of en wanneer er een tip (of meerdere hints) worden gegeven voor Het Geluid. De Jury houdt haar lippen stijf op elkaar en wil daar nog niets over kwijt. Mocht het zover komen, dan hoor je dat natuurlijk als eerste op Qmusic.

V: Wie is de Jury van Het Geluid?
A: De Jury van Het Geluid bestaat uit een vijfkoppige jury (waar geen dj's inzitten). De juryleden zijn de enigen die weten wat Het Geluid is en ze blijven anoniem.

V: Hoe weet een dj of het antwoord goed of fout is?
A: De Jury luistert vanuit een andere ruimte mee naar het antwoord dat op de radio gegeven wordt en fluistert in het oor van de dj in of het gegeven antwoord juist is of niet. Meer informatie laat de Jury nooit los.

V: Ik heb alleen mijn voornaam gestuurd, is dat erg?
A: Maak je geen zorgen als je alleen je voornaam hebt gestuurd. Wij vragen alleen bij Het Geluid om je naam te sturen, dus we weten bij berichten met daarin alleen een naam meteen dat het gaat om iemand die mee wil doen met Het Geluid.

V: Stel dat ik win, moet ik dan nog kansspelbelasting betalen over het gewonnen geldbedrag?
A: Nee. Wij zorgen ervoor dat de wettelijk bepaalde kansspelbelasting wordt betaald. Het bedrag dat Het Geluid waard is op het moment dat het geraden wordt, is dus ook het netto bedrag dat je op je bankrekening gestort krijgt als je wint.

Terug naar Het Geluid

 

Station Qmusic Qmusic nonstop Qmusic foute uur Qmusic hot now Qmusic Summer Playlist Berichten Kijk Volume
Maximize Minimize