• Mattie, Marieke, Domien en Bram zijn ontsnapt!
  • Dik 140 uur opgesloten

Sinds 15 december zaten Mattie Valk, Marieke Elsinga en Domien Verschuuren en Bram Krikke weer voor onbepaalde tijd opgesloten. Op dag 7 hebben Mattie, Marieke, Domien en Bram de muzikale code (mede dankzij jou) gekraakt! Na 140 uur wisten de dj’s te ontsnappen uit de Q-escape room.

Lees alles terug over de Q-escape room

Terwijl de dj's zaten opgesloten in de Q-escape room, was alles te volgen via de liveblogs. Lees en kijk hier alles terug over de puzzels en gebeurtenissen in de Q-escape room tijdens dag 1, dag 2, dag 3, dag 4, dag 5, dag 6 en dag 7

Q-escape room

Mattie, Marieke, Domien en Bram krijgen ook dit jaar weer een muzikale code die ze moeten kraken. Die bestaat uit vier ultrakorte fragmenten van een hit uit de rijke geschiedenis van de Top 40. Op drie vaste momenten per dag krijgen ze de kans om de juiste titel + artiest door te geven. Hebben ze hun hits allemaal goed? Dan kunnen ze ontsnappen uit de Q-escape room. Maar klopt het niet of staan de antwoorden niet in de juiste volgorde, dan moeten ze wachten op de volgende ontsnappoging. 

Ondertussen moeten er puzzels worden opgelost om zo dichter bij de antwoorden te komen. Daarbij kunnen ze jouw hulp goed gebruiken! In de Q-escape room draait het namelijk om samenwerken: met jou, collega's, artiesten en elkaar.

De muzikale code


Luister mee en help de Q-dj's

Vanaf woensdag 15 december hebben Mattie, Marieke, Domien en Bram jouw hulp hard nodig! Zodra het viertal is opgesloten in de Q-escape room, kan het puzzelen beginnen. Elke dag tussen 06:00 uur en 20:00 uur wordt er live radio gemaakt vanuit de Q-escape room en kun jij meekijken via Kijk Live.

Blijf up-to-date

Na het betreden van de Q-escape room vind je onderaan deze pagina de antwoorden die de dj's hebben gegeven. Ook houden we je op de hoogte via een speciale liveblog én kun je je in de Q-app inschrijven voor speciale pushberichten.

Bekijk hier de bekendmaking:


De dj's worden voor het betreden getest op het coronavirus en leven in de Q-escape room in isolement.